Wijn & Spijs – Home Edition – Veneto

Wat fijn dat u heeft gekozen voor het Wijn & Spijs dinerpakket van Zindering. Voor een avondje Veneto in uw eigen keuken, aan uw eigen eettafel.

In het pakket zit een handleiding voor het menu en een wijnkaart. Alle gangen zijn eenvoudig af te maken. En we laten u niet alleen. In de filmpjes op deze pagina krijgt u van chef-kok Remco Vellinga, sous-chef Ronald van der Vlis, zelfstandig werkend kok Koen Lensink en leerlingen Nigel en Lana Abu Essa een toelichting op de gerechten. Ook vertelt gastheer-sommelier Isaac Kaemingk u meer over de verschillende wijnen.

Buon Appetito!

Begin de lente met de sprankelende wijnen uit Veneto!


Welkom
Speel deze video als eerste af. Gastheer en sommelier Isaac Kaemingk heet u welkom.

Voorgerecht
In deze video introduceren we het pakket. Onze sous-chef, Ronald van der Vlis, vertelt over de antipasti, het voorgerecht. De antipasti bestaat uit pane grigio en beurre croquant, doperwtenmousse, kippenlevertjes en prosciutto San Danielle. Voor vegetariërs hebben we de kippenlevertjes en prosciutto vervangen door courgette, burrata en caponata.

Bij het voorgerecht levert Margaret Wines een Asolo Prosecco Supériore Brut. Deze verleidelijk geurende witte wijn die een fijn fruitig aroma heeft, is een uitstekende begeleider van de antipasti.

Tussengerecht
In deze video vertellen we meer over het tussengerecht; malfatti met spinazie, radicchio di treviso, ricotta en salieboter.

In het pakket zit de Custoza 2020 van Monte del Frà. Deze verfrissende witte wijn is gemaakt van maar liefst zeven verschillende witte druivenrassen. Het heeft veel geuren van rijp wit fruit, meloen, perzik en een vleugje citrus in de neus.

Interview met Monte del Frà
We spraken via Zoom met Marica Bonomo om meer te weten te komen over de heerlijke wijnen van Monte del Frà.

Wist je dat Marica in 2018 ook op bezoek was in Zindering? Van deze Wijn & Spijs avond schreven we een blog – kom nog meer te weten over het wijnhuis.

Hoofdgerecht
Onze chef-kok, Remco Vellinga, vertelt u meer over het hoofdgerecht. Voor vegetariërs bestaat deze uit asperges, tuinbonen, messeklever en salie. Kom hier meer te weten over de messeklever, een buitengewone kaas uit Noord-Holland gemaakt door Jan Uitentuis. In het pakket voor vis- en vleeseters zit een filet van zeeduivel en pancetta.

Hierbij serveert u de Soave Classico 2019. De voor deze wijn gebruikte druiven zijn met de hand geoogst op een klein perceel. Dit perceel is beplant met ruim 70 jaar oude wijnranken en wordt biologisch bewerkt.

Nagerecht
Het nagerecht bestaat uit Gorgonzola Dolce en Twentse bunkerkaas. In de video legt Koen uit wat de bunkerkaas zo speciaal maakt. Voor bij de koffie zit Baci di Zindering – onze versie van Ferrero Rocher.

Bij de kazen serveert u de Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2017. Deze wijn geurt verleidelijk naar rijp rood en zwart fruit. En het heeft aangename aroma fraaie tonen van gekonfijt fruit en subtiel eikenhout.

Alle video’s kunnen ook achter elkaar afgespeeld worden via deze playlist op YouTube. Heel veel plezier met dit Veneto Wijn & Spijs-programma thuis!