Wijn & Spijs – Home Edition – Spanje

Wat fijn dat u heeft gekozen voor het Wijn & Spijs dinerpakket van Zindering. Voor een avondje Spanje in uw eigen keuken, aan uw eigen eettafel.

In het pakket zit een handleiding voor het menu en een placemat. Alle gangen zijn eenvoudig af te maken. En we laten u niet alleen. In deze filmpjes krijgt u van onze koks Remco Vellinga, Ronald van der Vlis en Koen Lensink een toelichting op de gerechten en hoort u het verhaal achter de wijnen van gastheer-sommelier Isaac Kaemingk.

Disfrute de su comida!

Proef de passie van de Spaanse keuken en haar verleidelijke vinos!


Welkom
Speel deze video als eerste af. Gastheer en sommelier Isaac Kaemingk heet u welkom.

Voorgerecht
In deze video introduceren we het pakket. Onze chef de partie, Koen Lensink, vertelt u alles over de vichyssoise, het voorgerecht. Deze bestaat uit knolselderij, aardappel, prei en wintertruffel. In het pakket zit ook Jamón Iberico de Belotta en voor vegetariërs Manchego Añejo.

Bij de vichyssoise levert Margaret Wines een cava, De Pró Cava Brut, afkomstig uit de oostkust van Spanje.

Tussengerecht
Graag vertelt chef-kok Remco Vellinga u meer over de terrina. Deze bestaat uit olijven, aardappel, peterselie en piment. Hier hebben we octopus of voor vegetariërs aubergine, courgette en paprika aan toegevoegd.

In het pakket zit de Albariño Rías Baixas 2019, gemaakt in Galicië, de groenste regio van het Iberisch schiereiland.

Hoofdgerecht
Onze sous-chef Ronald van der Vlis vertelt u meer over het hoofdgerecht, de cocido en heno. Deze bestaat uit spruit, druif, soja, chili en kastanje. We hebben hier procureur van Iberico varken aan toegevoegd, of voor de vegetariërs koolraap.

Bij de cocido en heno serveert u de Rioja Reserva 2014. Deze wijn is ruim 24 maanden gerijpt in kleine tonnen van zowel Frans als Amerikaans eikenhout. Hierdoor is het eikenhout fraai gedoseerd aanwezig in deze complex geurende rode wijn. Bekijk hieronder ons Zoominterview met wijnmaker Rafael Vivanco.

Nagerecht
Het nagerecht is een sorpresa de chocolate, gemaakt van pure chocolade uit Mexico, met chocochip, anijs, venkelzaad en zeezout.

Hierbij serveert u de Pedro Ximénez Solera. Een prachtige rijke dessertwijn uit Zuid-Spanje, gemaakt via het solera-systeem. Isaac legt in deze video uit wat dat precies betekent.

Alle filmpjes kunnen ook achter elkaar afgespeeld worden via deze playlist op YouTube. Heel veel plezier met dit Spaanse wijn & spijs-programma thuis!