Wijn & Spijs – Home Edition – Sauvignon

Wat fijn dat u heeft gekozen voor het Wijn & Spijs dinerpakket van Zindering. Voor een avondje met de sauvignon in uw eigen keuken, aan uw eigen eettafel.

In het pakket zit een handleiding voor het menu en een wijnkaart. Alle gangen zijn eenvoudig af te maken. En we laten u niet alleen. In de filmpjes op deze pagina krijgt u van chef-kok Remco Vellinga, sous-chef Ronald van der Vlis, chef de partie Koen Lensink en leerlingen Nigel en Lana Abu Essa een toelichting op de gerechten. Ook vertelt gastheer-sommelier Isaac Kaemingk u meer over de verschillende wijnen.

Eet smakelijk!

Een spannende ontdekkingsreis naar de smaken van sauvignon blanc.


Welkom
Speel deze video als eerste af. Gastheer en sommelier Isaac Kaemingk heet u welkom.

Voorgerecht
In deze video introduceren we het pakket. Onze chef de partie, Koen Lensink, licht het voorgerecht toe. Deze bestaat uit pittige tofu met een salade van verse peulgroenten, groene asperges, zeekraal en een sesamvinaigrette. In het pakket voor vlees- en viseters hebben we de tofu vervangen door wilde gamba’s.

Bij het voorgerecht levert Margaret Wines de Alto Adige Sauvignon Blanc. Een loepzuivere witte wijn met een delicaat aroma en fraaie geuren van rijp wit fruit en een vleugje citrus.

Tussengerecht
In deze video vertelt onze sous-chef, Ronald van der Vlis, meer over het tussengerecht: kreeftenbisque met gegrilde kalfsentrecote en sparren-topjes-olie. Voor vegetariërs hebben we doperwtencreme met zuring en geitenkaaskrokantjes aan het pakket toegevoegd.

Ook bij dit tussengerecht serveert u de Alto Adige Sauvignon Blanc.

Interview met H. Lun
We spraken via Zoom met wijngoed H. Lun om meer te weten te komen over de heerlijke wijn.

Hoofdgerecht
Onze chef-kok, Remco Vellinga, vertelt u meer over het hoofdgerecht uit één van zijn favoriete keukens: een Indiase dal. De dal komt met gevulde aubergine, spinazie, ricotta, ingelegde mango en kokos met naan.

Hierbij serveert u de Clos Marguerite, The Grape Whisperer Sauvignon Blanc. Een ongecompliceerde Sauvignon Blanc met een uitbundig aroma. Deze geurt intens naar tropisch fruit, buxus en citrus fruit. De droge, frisse en sappige smaak heeft een fruitig aanhoudende afdronk.

Nagerecht
Deze Home Edition van Wijn & Spijs sluit af met kaas: robiola tre latti en crottin chavignol affi né aop. En we hebben wat extra’s toegevoegd.

Bij het nagerecht serveert u de Sancerre les Godons. Een verfijnde witte wijn met een frisse, fruitige smaak. Mondvullend, sappig en droog en eindigt met een aanhoudend milde afdronk.

Alle video’s kunnen ook achter elkaar afgespeeld worden via deze playlist op YouTube. Heel veel plezier met dit Sauvignon Wijn & Spijs-programma thuis!