Wijn & Spijs – Home Edition – Rosé

Wat fijn dat u heeft gekozen voor het Wijn & Spijs dinerpakket van Zindering. Voor een avondje met rosé wijnen in uw eigen keuken, aan uw eigen eettafel.

In het pakket zit een handleiding voor het menu en een wijnkaart. Alle gangen zijn eenvoudig af te maken. En we laten u niet alleen. In de filmpjes op deze pagina krijgt u van chef-kok Remco Vellinga, sous-chef Ronald van der Vlis, chef de partie Koen Lensink en leerling Lana Abu Essa een toelichting op de gerechten. Ook vertelt gastheer-sommelier Isaac Kaemingk u meer over de verschillende wijnen.

Eet smakelijk!

Neem een voorproefje op de zomer met zinderende rosé.


Welkom
Speel deze video als eerste af. Gastheer en sommelier Isaac Kaemingk heet u welkom.

Antipasti
In deze video introduceren we het pakket. Onze chef-kok, Remco Vellinga, licht het eerste gerecht toe. De antipasti bestaat uit Italiaans platbrood met bagna cauda, Oudwijker Colosso met meloen, paarse basilicum, zuring en witte balsamico. In het pakket voor vlees- en viseters hebben we de Colosso vervangen door San Daniele-ham.

Bij het voorgerecht levert Margaret Wines de Bardolino Chiaretto. Deze heeft een intens fruitig aroma en geurt verleidelijk naar verse rode vruchten. De frisse, droge smaak is lekker sappig en fruitig.

Voorgerecht
In deze video vertelt onze sous-chef, Ronald van der Vlis, meer over het voorgerecht: salade fricassee met gekonfijte verse tonijn, geblakerde paprika, jonge aardappel, Freiland ei, olijven, ingemaakte citroen en little gem. Voor vegetariërs hebben we tonijn vervangen door gekonfijte artisjok.

Bij dit voorgerecht serveert u de Puech-Haut Argali 2020.

Interview met wijnmaker
We spraken via Zoom met Anthony Hudry van Puech-Haut om meer te weten te komen over de heerlijke wijn.

Tussengerecht
Onze chef de partie, Koen Lensink, vertelt u meer over het voorgerecht: een groene gazpacho van jonge spinazie, groene peper, selderij, komkommer, yoghurt en walnoten.

Hierbij serveert u de Spätburgunder Rosé van Reichsrat Von Buhl.

Hoofdgerecht
Het hoofdgerecht van deze Home Edition van Wijn & Spijs is shawarma van Kamper-lamsbout met compote van ui en sumak, tomaat- komkommersalade en yoghurtsaus. Voor vegetariërs zit er shawarma van oesterzwam en eekhoorntjesbrood in het pakket.

Bij de shawarma serveert u de Côtes de Provence Cru Classé Rosé uit de Provence. Deze rosé behoort tot de absolute top van deze Zuid-Franse wijnstreek. Prachtig lichtroze gekleurd en verleidelijk geurend naar fijn rood fruit. De geurige, volle en stevige smaak heeft een zachte en aanhoudende afdronk waar een fijne kruidigheid in zit.

Nagerecht
Deze Home Edition van Wijn & Spijs sluit af met een amandel-semolinataart met pistache en rozenwater. Leerling Lana Abu Essa geeft in deze video een toelichting. Het recept van dit taartje komt van haar af, bekijk de video om meer te weten te komen over wat het zo speciaal maakt.

Alle video’s kunnen ook achter elkaar afgespeeld worden via deze playlist op YouTube. Heel veel plezier met dit Rosé Wijn & Spijs-programma thuis!