Wijn & Spijs – Home Edition – Frankrijk

Een culinaire reis langs de geuren en smaken van ‘La Douce France’!

Wat fijn dat u heeft gekozen voor het Wijn & Spijs dinerpakket van Zindering. Voor een avondje Frankrijk in uw eigen keuken, aan uw eigen eettafel. Kom samen alvast in de stemming met deze appetizer.


In het pakket zit een handleiding voor het menu en een placemat. Alle gangen zijn eenvoudig af te maken. En we laten u niet alleen. In de filmpjes op deze pagina krijgt u van chef-kok Remco Vellinga, sous-chef Ronald van der Vlis, zelfstandig werkend kok Koen Lensink en leerling kok Lana Abu Essa een toelichting op de gerechten. Ook vertelt gastheer-sommelier Isaac Kaemingk u meer over de wijnen en streken waar deze vandaan komen.

Bon appétit!

Proef de passie van de Franse keuken en haar verleidelijke wijnen!


Welkom
Speel deze video als eerste af. Gastheer en sommelier Isaac Kaemingk heet u welkom.

Voorgerecht
In deze video introduceren we het pakket. Het voorgerecht is een rouleau. Deze bestaat uit courgette, paprika, geitenkaas, spinazie en een xo-saus. Voor vleeseters hebben wij de courgette, paprika en geitenkaas vervangen voor grietfilet en langoustine.

Bij de rouleau levert Margaret Wines een authentieke Chablis, van Sébastien Dampt. Deze heeft een typisch aroma van groene appeltjes en een vleugje boter. 

Tussengerecht
In deze video vertellen onze chef-kok en sous-chef over het tussengerecht; de consommé. Deze bestaat uit bospaddenstoel, cepes, zilverui en oude kaas van Remeker.

In het pakket zit de Blaye Côtes de Bordeaux 2017, een vol rood gekleurde Bordeaux wijn met een heerlijk aroma van rijp rood fruit.

Hoofdgerecht
Het hoofdgerecht is een coq gaulois van haantje, vadouvan, tomaat, olijf, ansjovis en aardappel. Voor vegetariërs zit er in het pakket een poulet des bois van zwavelzwam, knolselderij, vadouvan, tomaat, olijf en miso.

Bij het hoofdgerecht serveert u de Côtes du Rhône le Caillou 2019. Een vriendelijke en toegankelijke Rhône wijn. Verleidelijk geurend naar rijp rood fruit en milde kruiden. Vol, soepel en rond van smaak. Bekijk hieronder ons Zoominterview met Marilou Vacheron van le Caillou.

Wist u dat Marilou in 2018 ook te gast was tijdens een Wijn & Spijs avond in Zindering? Lees hier de blog die wij over deze avond geschreven hebben.

Nagerecht
Het nagerecht is een clafoutis. Deze wordt normaal gemaakt met kersen. Wij hebben gekozen voor peer, met amandel en crème cru.

Hierbij serveert u de Jurançon Cuvée Tradition. Een prachtig goudgeel gekleurde wijn. Het geurige aroma bevat veel rijp tropisch fruit met een vleugje citrus. 

Alle filmpjes kunnen ook achter elkaar afgespeeld worden via deze playlist op YouTube. Heel veel plezier met dit Frans wijn & spijs-programma thuis!