Wijn & Spijs – Home Edition – Duitsland

Wat fijn dat u heeft gekozen voor het Wijn & Spijs dinerpakket van Zindering. Voor een avondje Duitsland in uw eigen keuken, aan uw eigen eettafel.

In het pakket zit een handleiding voor het menu en een placemat. Alle gangen zijn eenvoudig af te maken. En we laten u niet alleen. In de filmpjes op deze pagina krijgt u van chef-kok Remco Vellinga, sous-chef Ronald van der Vlis, zelfstandig werkend kok Koen Lensink en leerlingen Nigel en Lana Abu Essa een toelichting op de gerechten. Ook vertelt gastheer-sommelier Isaac Kaemingk u meer over de verschillende wijnen van Reichsrat von Buhl.

Guten Appetit!

Ga op culinaire reis langs de dynamische wijnbouw van Duitsland!


Welkom
Speel deze video als eerste af. Gastheer en sommelier Isaac Kaemingk heet u welkom.

Voorgerecht
In deze video introduceren we het pakket. Onze sous-chef, Ronald van der Vlis, vertelt over het voorgerecht. Deze bestaat uit gerookte paling, in hop ingelegde knolselderij, appel, een crème van knolsederij en broodkruim. Voor vegetariërs hebben we de paling vervangen voor gerookte tofu.

Bij het voorgerecht levert Margaret Wines een Bone Dry riesling. Een aangename Riesling met veel geuren van rijpe appels en peren en met een subtiel vleugje “goût de pétrole”.

Tussengerecht
In deze video vertelt onze chef de partie, Koen Lensink, over het tussengerecht; een zuurkool-crèmesoep met kaantjes van roggebrood.

In het pakket zit de Armand Riesling Kabinett. Deze riesling is heerlijk vol en filmend van smaak, met fijne zuren, een aangenaam zoetje en heeft een heerlijk lange finale.

Interview met Reichsrat von Buhl
De vier wijnen in dit Wijn & Spijs pakket komen van Reichsrat von Buhl. We spraken via Zoom met Monika Schmid om meer te weten te komen over de heerlijke wijnen van dit Duitse wijngoed.

Hoofdgerecht
Onze chef-kok, Remco Vellinga, vertelt u meer over het hoofdgerecht. Voor vegetariërs bestaat deze uit hasselback van biet, met citroen, snijbiet, witte boontjes, venkel en groene tomaat. Voor vleeseters bevat het pakket, in plaats van biet en citroen, een crepinette van Baambrugs big.

Hierbij serveert u de Spätburgunder Trocken. Een rode wijn, verleidelijk geurend naar vers rood fruit als kersen en frambozen, met een milde kruidigheid en een subtiele houttoets. 

Nagerecht
Onze leerlingen Nigel en Lana Abu Essa vertellen over het nagerecht; een apfelrosenkuchen. Deze is gemaakt met amandel en vanillesaus. Tip! Thuis zelf dit gerecht nog een keer maken? Wij hebben het receptuur uit ‘De Banketbakker’ – een boek van Amsterdamse banketbakker Cees Holtkamp.

Bij de apfelrosenkuchen serveert u de Reichsrat von Bühl Rieslaner Auslese. Een auslese is een zoete witte wijn en betekent eigenlijk: ‘gerijpte druiven aan de stok’. Deze worden geoogst als ze een hoog suikergehalte hebben. Bekijk onderstaande video voor meer informatie over de wijn en het nagerecht.

Alle video’s kunnen ook achter elkaar afgespeeld worden via deze playlist op YouTube. Heel veel plezier met dit Duitse wijn & spijs-programma thuis!