Wijn & Spijs – Home Edition – Deluxe

Wat fijn dat u heeft gekozen voor het Deluxe Wijn & Spijs dinerpakket van Zindering. Voor een avondje met Chablis, Sancerre en Barolo wijnen in uw eigen keuken, aan uw eigen eettafel.

In het pakket zit een handleiding voor het menu en een wijnkaart. Alle gangen zijn eenvoudig af te maken. En we laten u niet alleen. In de filmpjes op deze pagina krijgt u van chef-kok Remco Vellinga, sous-chef Ronald van der Vlis, chef de partie Koen Lensink en leerling Nigel een toelichting op de gerechten. Ook vertelt gastheer-sommelier Isaac Kaemingk u meer over de verschillende wijnen.

Eet smakelijk!


Welkom
Speel deze video als eerste af. Gastheer en sommelier Isaac Kaemingk heet u welkom.

Amuse
In deze video introduceren we het pakket. Onze sous-chef, Ronald van der Vlis, licht de amuse toe. Deze bestaat uit scheermessen, lamsoor en XO-dressing. In het pakket voor vegetariërs hebben we de scheermessen vervangen door paarse wortel.

Bij het voorgerecht levert Margaret Wines de Mosset Corpinnat Brut Nature 2015. Een complex geurende wijn met fijne florale aroma’s, een vleugje bergamot en een subtiele kruidigheid.

Voorgerecht
In deze video vertelt onze chef-kok, Remco Vellinga, meer over het voorgerecht: gemarineerde buikspek, kimchi en wilde gamba. Voor vegetariërs hebben we kimchi-soep met tofu-aubergine-zeekraal.

Bij dit voorgerecht serveert u de Sancerre les Godons 2019. Een Sauvignon Blanc met een subtiel aroma van rijp wit fruit, citrus en buxus. De frisse, fruitige smaak is mondvullend, sappig en droog en eindigt met een aanhoudend milde afdronk.

Tussengerecht
Onze chef de partie, Koen Lensink, vertelt u meer over het tussengerecht: toast met geitenkaas en rabarber-lavasmengsel.

Hierbij serveert u de Chablis 2019. Een op en top Chablis met een typisch aroma van groene appeltjes en een vleugje boter. Mooi geurig, vol en fris van smaak. Met fijn fruit, aangename zuren, frisse mineralen en een heerlijk lange afdronk.

Interview met wijnmaker
We spraken via Zoom met Sébastien Dampt om meer te weten te komen over de heerlijke Chablis.

Hoofdgerecht
Het hoofdgerecht van deze Deluxe Home Edition van Wijn & Spijs bestaat uit portobello met gekarameliseerde uitjes, Riso Cannarolli met eekhoorntjesbrood, paddenstoelenbouillon, parmezaan, boter en hazelnootgremolata. Voor vlees- en viseters is de portobello vervangen door kamperlam.

Hierbij serveert u de Barolo 2017. Deze rode wijn komt uit de Noord-Italiaanse wijnstreek Piemonte. Het heeft fraaie geuren van rijpe bosaardbeien, bramen en wilde rozen. Daarnaast bevat de Barolo fijne geuren van koffie, cacao en chocolade.

Nagerecht
Wij sluiten deze allerlaatste Home Edition van Wijn & Spijs af met drie verschillende soorten kaas: Zilte Duinen, Testun al Borolo en Pecorino al Tartufo. Hierbij serveert u de Barolo 2017.

Voor bij de koffie zitten er madeleines in het pakket. In onderstaande video vertelt onze leerling Nigel waar de naam van deze cakejes precies vandaan komt.

Alle video’s kunnen ook achter elkaar afgespeeld worden via deze playlist op YouTube. Heel veel plezier met dit Deluxe Wijn & Spijs-programma thuis!