Wijn & Spijs – Home Edition – Beaujolais

Wat fijn dat u heeft gekozen voor het Wijn & Spijs dinerpakket van Zindering. Voor een avondje Beaujolais in uw eigen keuken, aan uw eigen eettafel.

In het pakket zit een handleiding voor het menu en een wijnkaart. Alle gangen zijn eenvoudig af te maken. En we laten u niet alleen. In de filmpjes op deze pagina krijgt u van chef-kok Remco Vellinga, sous-chef Ronald van der Vlis, chef de partie Koen Lensink en leerlingen Nigel en Lana Abu Essa een toelichting op de gerechten. Ook vertelt gastheer-sommelier Isaac Kaemingk u meer over de verschillende wijnen.

Bon appétit!

Geniet van het voorjaar in de Beaujolais.


Welkom
Speel deze video als eerste af. Gastheer en sommelier Isaac Kaemingk heet u welkom.

Voorgerecht
In deze video introduceren we het pakket. Onze leerlingen Nigel en Lana Abu Essa, vertellen over het voorgerecht: ceviche. Deze bestaat uit zeebaars, lavas, grapefruit, rode peper en gember. Voor vegetariërs hebben we de zeebaars vervangen door paddenstoel.

Bij het voorgerecht levert Margaret Wines de Terres Dorées Chardonnay Classic 2019. Deze delicate Chardonnay geurt naar rijpe appels, kweeperen en wat meloen. Hij is mooi vol en rond van smaak, heeft veel finesse en een frisse, fijn aanhoudende afdronk.

Tussengerecht
In deze video vertelt chef de partie, Koen Lensink, meer over het tussengerecht; potage van bloemkool met boekweit, doperwt en cepes.

Ook bij dit tussengerecht serveert u de Terres Dorées Chardonnay Classic 2019.

Interview met Terres Dorées
We spraken via Zoom met Jean Paul Brun van Terres Dorées om meer te weten te komen over de heerlijke wijn.

Hoofdgerecht
Onze sous-chef, Ronald van der Vlis, vertelt u meer over het hoofdgerecht: ballotine. Voor vegetariërs bestaat deze uit Feuilles de Brick, asperge, daslook, morille, knolselderij, zilverui en pistache. In het pakket voor vis- en vleeseters hebben wij de Feuilles de Brick vervangen door parelhoen.

Hierbij serveert u de Terres Dorées Moulin à Vent 2018. Deze delicate rode Beaujolais is een licht rood gekleurde wijn. Verleidelijk geurend naar rijp rood fruit en subtiel eikenhout. De elegante smaak is mooi geurig, droog en fris. Mondvullend en verleidelijk fruitig.

Nagerecht
Onze chef-kok, Remco vellinga, vertelt meer over het nagerecht: frommage. Deze bestaat uit Chèvre mothais AOP, zwaluwgekwetter en kletsenbrood. Voor bij de koffie hebben wij canelé toegevoegd.

Bij het nagerecht serveert u de Fleurie 2018. Een prachtig paarsrood gekleurde wijn die een uitbundig aroma heeft. Het bevat fraaie geuren van vers rood fruit als bramen, kersen, frambozen en rode bessen.

Alle video’s kunnen ook achter elkaar afgespeeld worden via deze playlist op YouTube. Heel veel plezier met dit Beaujolais Wijn & Spijs-programma thuis!