Programma

woensdag 11 maart 2020 – 18.00 uur
WIJN & SPIJS – Mourgues du Grès
“Sine Sole Nihil” staat er op de 17e eeuwse zonnewijzer die een van de muren en de etiketten van het pittoreske Château Mourgues du Grès siert. Oftewel “niets zonder de zon”. En die zon, die schijnt in Grès volop. De droge Mistral zorgt bovendien voor voldoende verkoeling op dit chateau in het zuidwesten van de Rhône. Hier wordt biologisch gewerkt, al jarenlang. Eigenaren François en Anne Collard onderhouden dit schitterende wijngoed met passie, vakmanschap en vooral veel respect voor de natuur. Ook in de vinificatie kelder mag de natuur haar werk doen. Zo worden de wijnen bijvoorbeeld nauwelijks gefiltreerd en wordt er nauwelijks sulfiet gebruikt.
Meer info | bestel

zondag 22 maart 2020 – 18.30 uur
A bite at… L’elisir d’amore (uitverkocht)
De vrolijke klucht L’Elisir d’amore speelt zich af op het Italiaanse platteland. Met sprankelende belcanto-muziek en authentieke Italiaanse gerechten nemen we je mee in een afwisselende avond over de liefde. We volgen de jonge Nemorino die verliefd is op het mooie dorpsmeisje Adina. Wat gebeurt er als hij bij kwakzalver Dulcamara een onbestemd goedje koopt dat door moet gaan voor liefdesdrank? Voor de koks is de opera een mooie inspiratiebron. Want de Italiaanse keuken is nergens zo authentiek en zo puur als op het platteland. € 59,50 (inclusief diner, exclusief drank)
Meer info | bestel

zondag 5 april 2020 – 16.00 uur
Zzzzzondag! met Oscar Kocken en Patrick Nederkoorn
Wegens succes geprolongeerd: voor het derde jaar op rij presenteren Patrick Nederkoorn en Oscar Kocken elke eerste zondag van de maand een zinderende talkshow in Zindering! Met wie zij dit seizoen in gesprek gaan is nog niet bekend, want ook in deze nieuwe reeks draait alles om de actualiteit.
Meer info | bestel

zondag 19 april 2020 – 18.00 uur
WIJN & SPIJS – Alexandre Relvas jr. van Herdade de Sao Miguel
Herdade de São Miguel is onderdeel van Casa Agricola Alexandre Relvas. Deze boerderij ligt in de Portugese wijnregio Alentejo, op dit moment de meest dynamische wijnregio van Portugal. Naast wijnen die op Herdade de São Miguel en op Herdade da Pimenta worden gemaakt, heeft deze boerderij ook landbouwgrond, worden er kurkbomen geteeld, is er een schapenfokkerij en een manege voor ezels en (sport)paarden. De druivenstokken staan aangeplant op een arme bodem van klei en leisteen. Dankzij de vele uren zonneschijn zijn de druiven optimaal gerijpt en bijzonder smaakvol. Eigenaar en wijnmaker Alexandre Relvas jr. presenteert zijn wijnen in Zindering.
Meer info | bestel

zondag 3 mei 2020 – 16.00 uur
Zzzzzondag! met Oscar Kocken en Patrick Nederkoorn
Wegens succes geprolongeerd: voor het derde jaar op rij presenteren Patrick Nederkoorn en Oscar Kocken elke eerste zondag van de maand een zinderende talkshow in Zindering! Met wie zij dit seizoen in gesprek gaan is nog niet bekend, want ook in deze nieuwe reeks draait alles om de actualiteit.
Meer info | bestel

zondag 10 mei 2020 – 18.30 uur
A bite at… Carmen (uitverkocht)
Weinig componisten toverden Spanje zo zinderend op het operatoneel als de Fransman Georges Bizet. In ‘Carmen’ riep hij de wereld van flamenco en stierengevechten weergaloos tot leven. Een duik in het leven van de zigeunerin Carmen, die de soldaat Don José om haar vinger wikkelt, maar deze snel weel opzij zet zodra hij haar vrijheid wil inperken. Aria’s en duetten uit deze opera vol passie worden afgewisseld met andere stukken die bij de wilde wereld van Carmen passen en krijgen een culinaire repliek van gerechten uit de Spaanse keuken. € 59,50 (inclusief diner, exclusief drank)
Meer info | bestel

woensdag 27 mei 2020 – 18.00 uur
WIJN & SPIJS – Giovanni Dall’Ozzo van Venegazzu
Casa Bianca is eigendom van de familie Palla. Behalve dit wijngoed bezitten zij ook het kleine Prosecco huis Loredan Gasparini en een wijngoed in Friuli (Ronco Blanchis). Hier worden met veel toewijding prachtige wijnen gemaakt. De aangeplante druivenrassen zijn Prosecco (Glera), Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Malbec en Manzoni. De wijnen van Loredan Gasparini worden geroemd in de pers. De rode Capo di Stato is een van de beste rode wijnen van Italië. De droge Prosecco Spumante Supériore Brut werd in Nederland uitgeroepen tot beste Prosecco. Export manager Giovanni Dall’Ozzo komt vertellen over deze prachtige wijnhuizen en hun producten.
Meer info | bestel

woensdag 10 juni 2020 – 18.00 uur
WIJN & SPIJS – Michael Gross van Vino Gross, Slovenië
Alois Gross, wijnmaker in de Südsteiermark, kreeg in 2003 het aanbod om een huisje met wijngaarden te kopen in het zestig kilometer verderop gelegen Sloveense wijndorp Gorca. Hij aarzelde aanvankelijk, want bij hem was het potentieel van deze wijnregio net zo onbekend als bij vele anderen buiten Slovenië. De familie Gross, die al jarenlang een reputatie heeft op het gebied van Steierische wijnen uit Oostenrijk, besloot in 2005 toch de grens over te steken en maakt sindsdien fantastische wijnen in Slovenië. Eigenaar Michael Gross introduceert ons zijn prijswinnende witte wijnen.
Meer info | bestel