Wie zijn wij

Zindering is het stadsrestaurant van Stadsschouwburg Utrecht en elke avond open voor iedereen. Ook als je niet naar de voorstelling gaat, ben je bij ons van harte welkom om lekker te komen eten. Onze koks koken met produkten van topleveranciers, biologische boeren en verse vangst van jagers en vissers. We werken samen met een netwerk van lokale ambachtslieden en gepassioneerde professionals.

Ons team bestaat uit vakmensen met hart voor de zaak  die klaar staan om je met hun enthousiasme, deskundigheid en toewijding een ontspannen en smakelijke avond te serveren. Daarnaast presenteren we gedurende het gehele seizoen smakelijke, inspirerende en informerende programma’s: van culinaire proeverijen tot bezinning op zondagmiddag. Onze kaart wisselt iedere maand. Aan de basis staan pure ingrediënten, duurzaam en dagvers, verfijnd samengebracht tot zinderende smaakcombinaties.

Signatuur

De signatuur van onze keuken ontstaat uit de synergie tussen chef-kok Remco Vellinga en souschef Ronald van der Vlis. Remco is de avonturier met kunstzinnige blik, nieuwsgierig naar experiment en met gevoel voor trends; Ronald is de gepassioneerde slagerszoon, met een focus op eenvoud en pure smaken en een meester achter de kachel. Dit onderlinge contrast geeft verdieping aan onze keuken en brengt evenwicht in ons team.

Beide koks hechten veel belang aan eerlijk eten en de authenticiteit van producten en bereidingswijzen. Ze hebben een feilloos gevoel voor de smaak van vandaag. Of het nu gaat om het kiezen van het lekkerste stukje vlees voor de souschefs special of de aandacht voor groente als veelzijdige gangmaker, uit al hun gerechten blijkt het ambachtelijke karakter van onze keuken: de natuur, het vakmanschap en het plezier waarmee het bereid is.

Brigade Zindering.jpg

Remco: “Een goede kok kent de klassieke (kook)technieken en heeft daarnaast een open mind en continue drang om te verbeteren en te vernieuwen. De kunst is te navigeren tussen innovatie en bewezen recepturen.” Ronald vult aan: “Uiteindelijk gaat het om lekker eten en genieten! Een creatieve visie is belangrijk, maar mag een gerecht niet overschreeuwen. De ingrediënten vertellen samen het verhaal.”

Eerste medewerkers

Diane van den Berg, Pim Kouwenberg en Isaac Kaemingk zijn onze Eerste Medewerkers en gastvrouw -en heer op de vloer.

Diane is een oude rot in het vak en werkt al jaren in ons mooie restaurant. Zij ademt gastronomie en excelleert in gastvrijheid. Met veel liefde voor het vak stuurt zij het team op de vloer aan. Pim blinkt uit in zijn organisatorische kwaliteiten en geeft het team sturing en structuur waar nodig. Een echte gastheer en bevlogen leermeester. Isaac is geboren in Lima – Peru, getogen in Utrecht, waar hij de eerste wijnbar oprichtte. Wijnkenner, wijnmaker maar bovenal rustpunt op de vloer. Hij vertelt graag over zijn passie, stel hem gerust een vraag.

Helloblogs

Leer de mensen achter Zindering nog beter kennen. Lees nu de persoonlijke interviews!

In het verleden hebben bij ons gewerkt:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *