Risotto romance – menukaart van juni 2019

Op de menukaarten plaatsen wij altijd een kort verhaal over de gerechten. Dit is de tekst van deze maand.

Een zomers zonnetje schijnt door de vitrages van Zindering. Streepjes licht vonkelen op de hagelwitte koksbuis van chef Remco. Hij treft de voorbereidingen voor een risotto: bouillon trekken, groenten snijden, Parmezaanse kaas raspen, rijst spoelen.
Goedemiddag chef!”, een gebruind gezicht steekt om de hoek van de keuken. Het is Pim, net terug van vakantie. “Ik las de reportage in de Vogue over jou en je vrouw, gaaf man! Heb je echt je vrouw voor je gewonnen met een huisgemaakte risotto?
Zeker! Sterker nog, die risotto staat deze maand op de kaart, ik ben er net mee bezig.
Die met kokkels en doperwtjes?”, vraagt Pim.
Nee, die is ook heerlijk, maar de risotto met courgettebloem en zeekraal is waar ze voor viel…”, zegt Remco trots. “Het zit ‘m denk ik in de combinatie van de subtiele smaak van de courgette en de licht zilte kick van de zeekraal.
En de passie van de chef natuurlijk!”, zegt Pim met een knipoog, “dat zal je vrouw hebben gezien toen je het voor haar maakte.
Zou kunnen…”, zegt Remco, “Je kunt het haar zo vragen, ze is onderweg hier naar toe.
Er klinkt gestommel in de gang, voetstappen komen dichterbij.
Ah! Daar zal je d’r hebben,”, zegt Remco, “Kom maar schatje! Ik ben je risotto aan het maken, die moet je even proeven. Kijken of ik je na zoveel jaar nog steeds blij kan maken!
De deur zwaait open en daar staat souschef Ronald met een grote grijns. “Nou lieverd, ik denk dat dat wel lukt na ruim 12 1/2 jaar samen koken!
Remco kijkt wat ongemakkelijk naar zijn collega en Pim schiet in de lach.
En ik vind je risotto heerlijk”, vervolgt Ronald, “dus ik wil zeker proeven, maar vanavond ga ik gewoon weer naar mijn vrouw!

Bekijk hier de nieuwe menukaart.

Weten hoe Remco zijn geliefde risotto maakt? Bekijk hier zijn recept. Lees ook het artikel in Vogue Living, over hoe Remco en zijn Hanna voor elkaar gevallen zijn.

Remco's Risotto in Vogue Living

Onze zwarte brigade helpt je graag met een passende wijn bij je gerecht en smaak. Heb je dieetwensen of een allergie? De keuken houdt er uiteraard rekening mee. Wij wensen je alvast een gezellige avond in ons restaurant. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *