Malfatti misverstand – menukaart van mei 2019

Op de menukaarten plaatsen wij altijd een kort verhaal over de gerechten. Dit is de tekst van deze maand.

En Koen, hoe bevalt je eerste maand bij Zindering?” vraagt Doenja terwijl ze de rivierkreeftjes schoonmaakt.
Nou ik wil niet slijmen, maar ik vind het geweldig! En iedereen is ook zo aardig, nemen de tijd voor je, leggen alles uit. Ik was…” BAM!!!
De deur van de keuken vliegt open, erachter worstelt chef Remco met een grote bak vol wit-groene balletjes. “Nee!! Malfatti is verkeerd gemaakt!” roept hij luid.
Koen kijkt angstig op. “Heb ik ze verkeerd gemaakt chef? Mijn excuses, ik dacht… eh, ik volgde het recept en toen… eh…
Wat zeg je?” gejaagd kijkt Remco op, nog stoeiend met de grote bak. Achter hem komt Martijn de keuken in. “Nee, Malfatti is verkeerd gemaakt… ik had het tegen Martijn.
Martijn heeft ze niet gemaakt chef,”, zegt Koen, “ik neem volledige verantwoordelijkheid voor mijn Malfatti, Martijn heeft hier niets…
Weet ik!”, onderbreekt Remco hem, “Malfatti is verkeerd gemaakt, snap je? Italiaans?
Koen peinst, “Ik heb toch de delen ricotta en bloem goed afgewogen…?
Malfatti betekent ‘verkeerd gemaakt’”, probeert Remco weer, maar Koen hoort hem niet. “Net een nieuwe baan en dan zo’n fout maken…” mompelt hij, “sufferd!
Aarde aan Koen!!” roept Remco, Koen schrikt op. “Je Malfatti zijn prima!
Maar… waarom…” stamelt Koen.
Ik had het tegen Martijn, hij vroeg wat Malfatti betekent. En Malfatti betekent verkeerd gemaakt… in het Italiaans!” Koen zucht en leunt opgelucht tegen de werkbank.
Ik weet het goed gemaakt,” zegt Remco, “wij gaan een paar van deze goed gemaakte verkeerd-gemaakt-balletjes in de salieboter dompelen om te proeven. Ze zien er namelijk heerlijk uit!

Koen Lensink - malfatti

Bekijk hier de nieuwe menukaart.

Onze zwarte brigade helpt je graag met een passende wijn bij je gerecht en smaak. Heb je dieetwensen of een allergie? De keuken houdt er uiteraard rekening mee. Wij wensen je alvast een gezellige avond in ons restaurant. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *