Zwartpootkip, zwartpootkok – menukaart van maart 2019

Op de menukaarten plaatsen wij altijd een kort verhaal over de gerechten. Dit is de tekst van deze maand.

Ik rijd met de Jeep wel even langs de Lindenhoff, hebben we alles maar vast in huis, toch?”, zegt Ryan terwijl hij z’n jas aantrekt. “Neem ik Kevin wel mee om te sjouwen.
Souschef Ronald denkt na. “Jij doet ook alles om in die terreinwagen te rijden, hè? Nou goed dan, maar gauw terug, die Poulet Noir moet nog worden voorbereid!
Kevin en Ryan knikken, “Tuurlijk chef!” klinkt het braaf in koor.
De uren daarna spreekt Ronald met Martijn de nieuwe kaart door. “Morilles zijn lastig schoon te maken, goed opletten. En de suprème is de filet met het eerste lid van de vleugel er aan. Deze zijn van de Poulet Noir, een van oorsprong Franse zwartpootkip.
Martijn knikt, “Bon chef. En de Millefeuille, dat is toch laagjes deeg?
Normaal wel ja, wij maken het alleen van dungesneden knolselderij. Haal er maar een paar uit de koeling, dan beginnen we daar mee. En waar blijven die jongens toch?!
Even later staan Kevin en Ryan in de deuropening, modder tot aan de knieën en vegen in het gezicht. Ze hebben hun schoenen in de gang uitgetrokken. Ronald kijkt ze met grote ogen aan en kan z’n lach bijna niet inhouden.
Ryan wist een kortere weg terug, over een bosweg…” moppert Kevin. “Wist ik veel dat het daar zo modderig zou zijn” antwoordt Ryan.
Achter hun komt Martijn de trap op met de knolselderij: “Mon Dieu, wat smerig! Het Lijkt wel of er een kudde Zwartpootkippen de trap op is gelopen!
Nee, dat lijkt maar zo”, zegt Ronald lachend. “Het waren deze twee modderfiguren!

Ryan en Martijn

Bekijk hier de nieuwe menukaart.

Onze zwarte brigade helpt je graag met een passende wijn bij je gerecht en smaak. Heb je dieetwensen of een allergie? De keuken houdt er uiteraard rekening mee. Wij wensen je alvast een gezellige avond in ons restaurant. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *