Zzzzzondag! van 2 december 2018

Op iedere eerste zondag van de maand vindt bij ons Zzzzzondag! plaats, de talkshow van Stadsschouwburg Utrecht. Theatermakers Oscar Kocken en Patrick Nederkoorn zorgen iedere keer weer voor verrassende ontmoetingen met de meest bevlogen kunstenaars, wetenschappers, politici, foodbloggers, archeologen, psychologen, advocaten en boswachters om een verfrissend licht te laten schijnen op de wereld van vandaag. Er zijn spreekbeurten over liefhebberijen waarvan je nooit eerder hoorde, de spannendste singer-songwriters zingen hun nieuwste lied, het drankje van de maand wordt gepresenteerd én je krijgt een onthullend kijkje in onze keuken.

Oscar en Patrick ontvingen op 2 december conservator Liesbeth Helmus die kwam vertellen over de nieuwe tentoonstelling ‘Utrecht, Caravaggio en Europa’ van het Centraal Museum. Hoe is het ze gelukt om het Vaticaan zover te krijgen om een topstuk uit te lenen? Advocaat Renske Imkamp legde uit welke invloed de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens op de Nederlandse rechtsstaat heeft. Muzikante Roos Blufpand voerde twee nummers op: ‘Geweten’ en ‘Ik Heb Je Lief’. Filmrecensent Noa Johannes sprak over het effect van de trailer van ‘The Lion King’, die in de eerste 24 uur na lancering meer dan 220 miljoen keer bekeken is. Auteur Marije Sietsma van uitgeverij Loopvis deed een boekje open over wat je allemaal nog meer met kruid- en pepernoten kan doen.

Bekijk in deze blog de foto’s van Dorien Hein!

Conservator Liesbeth Helmus

Advocaat Renske Imkamp

Muzikante Roos Blufpand

Filmrecensent Noa Johannes

Auteur Marije Sietsma

Deze Zzzzzondag! terugluisteren? Dat kan nu op Spotify!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.