Een paar maanden geleden vond in ons restaurant de allerlaatste editie van Food Centraal plaats. We nodigden nog één keer verschillende gasten uit die een rol hebben gespeeld in de geschiedenis van dit foodprogramma. Zo ook De Pronckheer, de distilleerderij in Cothen. Gelukkig waren de eigenaren, Arjan Smit en Inge Stolk, weer net zo enthousiast om mee te werken. En deze keer kwamen ze met iets heel speciaals!
Het ontstaan van ZinGin
Arjen en Inge vertelden ons dat ze tegenwoordig ook private label gin stoken en peilden onze interesse. De keuze was natuurlijk snel gemaakt: gin van Zindering, dat leek ons wel wat. Een bijzondere samenwerking was geboren.
Na vele uren peinzen besloten we om onze eigen ambachtelijke gin te laten maken met het citroenachtige kruid verveine van De BijenAkker uit Odijk, Douglasspar (van de Utrechtse Heuvelrug, met de hand geplukt door Inge), koriander en jeneverbes. Inmiddels is de ZinGin te koop in Zindering, voor €28,50 per fles.
ZinGin smaakvariaties
De gin is natuurlijk puur te bestellen, maar ook fantastisch te combineren met tonic water, als cocktail. We serveren het met drie verschillende heerlijke premium smaken van het merk Three Cents: Tonic Water, Ginger Beer en Pink Grapefruit Soda. Voor de Bob is er ook een non-alcoholische variant beschikbaar, net zo lekker en smaakvol. Proost!
ZinGin puur – € 5,20
ZinGin-tonic – € 7,50
Bedankt voor het compliment Frans, fijn dat de ZinGin je bevalt!
LikeLike
Ik kan de ZinGin van harte aanbevelen.’s Avonds voor het slapen gaan een klein borreltje. Heerlijk!
LikeLike