Het hart op de tong – menukaart van oktober

Op de menukaarten plaatsen wij altijd een kort verhaal over de gerechten. Dit is de tekst van deze maand.

Noordzee vissoep
Soep van oktober 2018: Noordzee vissoep met o.a. rode poon en kabeljauw

Kip Marbella, Medjool dadels, Risotto con acciughe…. Hoeveel talen moet ik leren om hier te kunnen werken chef?” grapt Ryan. De menukaart ligt naast hem op de werkbank.
Die talen zijn niet zo belangrijk,” zegt chef Remco, “wel dat je de achtergrond weet, waar iets vandaan komt.
Maar een dadel is een dadel toch?” Leerling Ryan roostert ondertussen de spruitjes.
Nou, de Medjool dadel is wel speciaal hoor!”, roept souschef Ronald, “die zijn zó rijk van smaak, je proeft de zomer!
Maar… het is al herfst chef…
Een beetje nazomeren is toch heerlijk?!”, antwoordt Remco.
Precies,”, vult Ronald aan, “een zwoel, nazomers dadeltje om de zon niet te vergeten, en als je wel al in de herfststemming bent… een lekker stukje gebraad van hert met spruitjes.
Of herfstige knolselderij met Puy linzen en paddenstoelensaus!
Ok, ok, ik snap het,”, zegt Ryan, “we hebben voor ieder wat wils.
Even is het stil.
Of is het voor elk wat wils?… Of mag allebei?”, mompelt Ryan nog wat na.
Ik weet het niet, Ryan,” zegt Remco, “maar als je die Puy linzen niet snel van het vuur haalt zit er zometeen geen woord Frans bij mijn commentaar!
Bon chef!”, zegt Ryan. De koks schieten in de lach.

Bekijk hier de nieuwe menukaart.

Onze zwarte brigade helpt je graag met een passende wijn bij je gerecht en smaak. Heb je dieetwensen of een allergie? De keuken houdt er uiteraard rekening mee. Wij wensen je alvast een gezellige avond in ons restaurant. Eet smakelijk!

T   0302324125 (receptie)
W  www.zindering.nl
S    Facebook | Instagram
A   Lucasbolwerk 24 | 3512 EJ Utrechtzind_logo-pay-of-1_rbg_2015-01

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.