A Bite at the Opera – Vissersliefde

Na 7 jaar succesvol Food Centraal georganiseerd te hebben vond ons team dat het tijd was voor iets anders. Samen met OPERA2DAY worden er dit seizoen vier voorstellingen gepresenteerd waarin het beste van 2 werelden samen komt; avonden waarin eten en muziek samensmelten tot een beleving.

Sprotjes aan lijnSprotjes aan waslijn

Zondag 23 september was  de aftrap van de eerste A Bite at the Opera, in deze editie stond Schubert centraal. Tijdens een driegangendiner werd er genoten van liederen en stukken waarmee de componist hommages bracht aan vissers, het water en liefde op het eerste gezicht. Een melancholiek verhaal waarin een visser in de ban raakt van een meisje wat betoverend mooi accordeon speelt, maar na een avond uit zijn leven verdwijnt.

Vissersliefde van Schubert

Du schönes Fischermädchen treibe den Kahn ans Land
Komm zu mir und setze dich nieder wir kosen Hand in Hand.                            

Met een elegante mousserende Riesling Sekt van Reichsrat Von Buhl werden de gasten in de Zocherfoyer ontvangen, waar gerookte sprotjes aan waslijnen hingen te drogen. Hierbij kregen zij verschillende oesters geserveerd met een overheerlijke appel-knolselderij vinaigrette. Gevolgd door de eerste akte ‘Wein und Liebe’.

Riesling Sekt van Reichsrat Von Buhl Opera in restaurant

Na deze mooie opening werden de gasten verzocht plaatst te nemen in het restaurant, waar de eerste gang werd geserveerd; een mooie romige Noordzee vissoep met o.a rode poon en kabeljauw. Hierbij werd een verfrissende biodynamische Riesling geschonken, van het welbekende Oostenrijkse wijnhuis Sepp Moser. De afdronk, die droog en geurig was, bleef nog lang hangen tijdens het vervolg van de opera.

Ihr Freunde und du gold’ner Wein versüßet mir das Leben;
Ohn’ euch beglücker wäre fein. Ich stets in Angst und Beben
Ohne Freunde, ohne Wein
Möcht’ ich nicht im Leben sein.

Noordzee vissoepSnoekbaarsfilet met cantharellen

De mensen genoten zichtbaar van de zang en aan sommige tafels werd al voorzichtig meegedeind. Meteen daarop volgde het hoofdgerecht: een prachtig opgemaakt bord met snoekbaarsfilet, schorseneren, cantharellen en beurre rouge. De gang werd enthousiast ontvangen door de gasten, het was misschien wel het hoogtepunt van de avond. Ook omdat hierbij de fantastische Spatburgunder werd geschonken van Weingut Thorle. Deze heldere rode wijn, die licht gekoeld werd geserveerd, sloot naadloos aan bij het gerecht.

O du Entrißne mir und meinem Kusse,
Sei mir gegrüßt, sei mir geküßt!

Opera slotscène Schubert

Voor de slotscène werden de gasten naar het balkon van de Dudokfoyer begeleid. In een koud en donker Utrecht zagen we de vissers in een boot zitten. Al zingend vertrokken ze langzaam uit het zicht, totdat ze niets meer waren dan een schim op de gracht. Daarna kwam de klapper van de avond: een chocolade hazelnoottaart geserveerd met een volzoete doch frisse geconcentreerde dessertwijn van het wijnhuis Di Lenardo. Met een tevreden blik kijken we terug – deze avond smaakt naar meer. Grandios!

Das Fischergewerbe gibt rüstigen Mut!
Wir haben zum Erbe  die Güter der Flut.
Wir graben nicht Schätze  wir pflügen kein Feld
Wir ernten im Netze  wir angeln uns Geld.

ChocoladeschaafselChocolade hazelnoottaart

Geschreven door Remco Vellinga, chef-kok van Zindering.

Zijn jullie er op zondag 18 november ook (weer) bij? Je wordt dan omhuld door een warme cocon van muziek en verwend met tongstrelende gerechten. Heerlijk comfort food.

T   0302324125 (receptie)
W  www.zindering.nl
S    Facebook | Instagram
A   Lucasbolwerk 24 | 3512 EJ Utrechtzind_logo-pay-of-1_rbg_2015-01

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *