Rouille van geroosterde paprika’s

Bij de bisque van langoustines hoort natuurlijk een toastje met zelfgemaakte rouille. Rouille is een dikke Provençaalse saus die ook lekker is om te serveren tijdens een feestje, samen met crackers, charcuterie en Franse kaasjes.

Ingrediënten
– 1 paprika
– 2-3 tenen knoflook
– 2 eidooiers van grote eieren
– Citroensap van een halve citroen
– Mespuntje gerookt paprikapoeder
– 200 ml olijfolie
– Zout

Benodigdheden
– Mengkom
– Staafmixer

Bereidingswijze
Stap 1:
  Rooster de paprika voor een halfuur op 250 graden in de oven, totdat deze pikzwart is.

Stap 2: Haal de velletjes van de paprika. Snijd de paprika in grove blokjes. Haal zoveel mogelijk zaadjes weg.

Stap 3: Hak de knoflook grof.

Stap 4: Doe de paprika, knoflook, eidooiers, citroensap en het gerookt paprikapoeder met wat zout in een mengkom.

Stap 5: Mix alles door elkaar met een stoofmixer. Voeg geleidelijk de olijfolie toe.

Stap 6: Langzaamaan ontstaat er een dikke saus. Voeg eventueel nog een eidooier toe als je het mengsel niet dik genoeg krijgt.

Serveertip
Snijd enkele dunne sneetjes van stokbrood, besmeer ze met gezouten boter en doe dit even in de oven. Leg hier een beetje rouille op. Lekker!

Bon appétit!

T   0302324125 (receptie)
W  www.zindering.nl
S    Facebook | Instagram
A   Lucasbolwerk 24 | 3512 EJ Utrechtzind_logo-pay-of-1_rbg_2015-01

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s