DeMorgenzon

Tijdens de Wijn & Spijs van maandag 6 november 2017 namen Hans Janssen (Margaret Wines) en wijnmaker Carl van der Merwe ons mee op vakantie naar de wijngaarden van DeMorgenzon in Zuid-Afrika.

Terwijl hier in Nederland de temperatuur gestaag daalt is de lente bij DeMorgenzon in volle gang. Een goede gelegenheid om prachtige witte wijnen te proeven, gecombineerd met passende gerechten van onze chef-kok Remco Vellinga. Zo werd de in melk gegaarde procureur van baambrugs big geserveerd met DeMorgenzon Chenin Blanc Reserve 2016, een buitengewone wijn die terecht al vele prijzen won. De combinatie werd met veel enthousiasme ontvangen. Volgens Van der Merwe is deze krachtige witte wijn ook uitstekend te combineren met kerstgerechten.

De wijngaarden van DeMorgenzon liggen in Stellenbosch en strekken zich uit van 200 tot 400 meter boven zeeniveau.  Kenmerkend voor deze wijnregio zijn de droge warme zomers en natte koele winters. Bijzonder aan DeMorgenzon is toch wel het feit dat op verschillende plekken speakers staan die de wijngaarden voorzien van barokmuziek, van onder andere Bach en Handel. Van der Merwe: “It’s not a marketing trick, we believe in it. Barock music is mathematical and produces sound waves that are having a positive result on plant growth. I challenge you to come to South Africa and experience the music.” Graag uw eigen voorraadje DeMorgenzon uit Zuid-Afrika? Alle wijnen die deze avond geschonken werden, zijn verkrijgbaar bij Margaret Wines.

Zijn jullie er op woensdag 6 december ook (weer) bij? Dan nemen wij jullie mee naar Veneto, Italië!T   0302324125 (receptie)
W  www.zindering.nl
S    Facebook | Instagram
A   Lucasbolwerk 24 | 3512 EJ Utrechtzind_logo-pay-of-1_rbg_2015-01

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *