Recept: Doperwten-muntsoep

Nieuwe maand en dus tijd voor een nieuwe kaart. Maar niet voordat we even terugkijken op de afgelopen maand.  Na de vele positieve reacties op de gerechten van de maand mei, is ons opgevallen dat er vaak naar het recept van de Doperwtensoep is gevraagd. Mocht u niet in de gelegenheid zijn geweest om deze te komen proeven, hierbij het recept.

Doperwten

In de keuken van Chef-kok Remco Vellinga en Souschef Ronald van der Vlis, koken wij uitsluitend met (dag)verse producten. De doperwten die wij gebruiken, doppen wij zelf in de keuken, maar voor deze soep kunt u ook diepvries doperwten gebruiken. Recept voor +/- 4 personen.

Ingrediënten:

 • 2 Uitjes
 • Boter
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 Liter Kippenbouillon of groentebouillon voor de vegetarische variant
 • 600 gram biologische (diepvries) doperwten
 • 250 ml room/crème fraîche
 • Tom kha Paste
 • Limoensap
 • Munt

Keuken benodigdheden:

 • Staafmixer
 • Pan

Verhit een klontje boter in een grote pan met dikke bodem. Fruit de uitjes hierin in ca. 3 minuten glazig. En voeg twee teentjes knoflook toe. Roer geregeld. Voeg circa 1 liter kippenbouillon toe en vervolgens de doperwtjes. Breng dit in circa 5 min aan de kook. Voeg de room en de Tom Kha paste toe. Gebruik de staafmixer om het geheel te pureren. Breng hem op smaak met wat zout en peper en wat limoen/citroensap. Voor nog wat extra frisheid wat fijngesneden munt toevoegen.

Eet smakelijk!

Een tafeltje reserveren kan gemakkelijk online of via onze receptie.

T   0302324125
W  www.zindering.nl
S    Facebook | Instagram
A   Lucasbolwerk 24 | 3512 EJ Utrecht

zind_logo-pay-of-1_rbg_2015-01

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *