Bierblog #2 met Bram Peek; Weizen of Witbier?

Nu de zon weer volop schijnt, begint het terras van Zindering en Mevrouw Dudok zich langzaam weer te vullen. Met die fijne lente zon in je gezicht en uitzicht op de domtoren, kunnen wij ons goed voorstellen dat u hier graag een lekker biertje bij drinkt. Daarom hebben wij bij Zindering en Mevrouw Dudok, Grolsch Premium Weizen in het assortiment. Een heerlijk fris biertje om de eerste zonnestralen te ontvangen, maar ook ideaal voor in de pauze van een mooie voorstelling.

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een Weizen en een Witbier?

Beide bieren zijn tarwebieren, maar er bestaan zeker grote verschillen tussen het Belgische witbier en het Duitse Weizenbier.

De letterlijke vertaling van Weizen in het Duits is tarwe. Weizenbier moet op grond van het Reinheitsgebot worden gebrouwen en mag daarom geen andere grondstoffen bevatten dan graansoorten, hop en water.

Dit in tegenstelling tot het Belgische witbier. Bij onze onderburen wordt het witbier gebrouwen van ongemoute tarwe, waaraan wel allerlei ingrediënten mogen worden toegevoegd, zoals koriander en sinaasappelschillen. Ook bevat het Witbier minder tarwe dan Duitse Weizenbieren en is zoetzurig en kruidig van smaak.

Weizenbier moet voor minimaal 50 procent tarwemout bevatten, hierdoor krijgt het een extra volle schuimkraag. Een Duitse weizen is meestal wat troebel en bleekgeel tot blond van kleur. En heeft een frisse, licht zurige en volmondige smaak.

De Weizen die wij bij Restaurant Zindering en Cafe Mevrouw Dudok serveren is de Grolsch Premium Weizen. Te omschrijven als een krachtig volfris bier, met een kruidig aroma en een vleugje citroen. Het is daarom niet noodzakelijk om er een extra citroentje aan toe te voegen.

Grolsch weet als eerste Nederlandse bierbrouwer een weizenbier op de markt te brengen. De Grolsch Weizenbier staat in de top 3 van de top 50 speciaalbieren.

Komt u snel een lekker biertje drinken in Zindering? Wij ontvangen u graag!


T   0302324125 (receptie)
W  www.zindering.nl
S    Facebook | Instagram
A   Lucasbolwerk 24 | 3512 EJ Utrechtzind_logo-pay-of-1_rbg_2015-01

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *