Helloblog: Bob Jonker en Robin Gentenaar

 

Dit zijn Bob Jonker en Robin Gentenaar. Deze twee kanjers lopen dit jaar stage in de keuken van Zindering. Chefs Remco en Ronald leiden elk seizoen twee leerlingen op en proberen die zoveel mogelijk te betrekken bij het restaurant.

In deze helloblog vertellen deze twee koks in opleiding wat meer over zichzelf:

Bob (23) en Robin (21) zijn  tweedejaars leerlingen en lopen nu hun tweede stage voor hun opleiding. Robin op het  ROC Midden Nederland en Bob op het  ROC van Amsterdam in Hilversum.

Ze zijn hier allebei terecht gekomen via oud leerling Sjoerd Bouwman.  Robin: ‘’Sjoerd was heel enthousiast over Zindering en ik was nog op zoek naar een stageplek, dus die keuze was snel gemaakt’. Bob: ‘Ik kende Sjoerd nog van de sportacademie, en hij zei dat ik bij Zindering nog echt een hoop kon leren.’

Heeft Sjoerd een beetje gelijk gekregen?
Bob: ‘Ja nou en of. Toen ik hier begon had ik pas net een beetje mijn snijtechnieken onder de knie. Als ik zie wat ik nu aan het koken ben, heb ik wel flinke stappen gemaakt. Ook leer je hier heel goed hoe het is om in een echt restaurant te werken.’

Robin: ‘Ik heb hier heel erg verfijnd leren koken, veel meer productkennis opgedaan en ik begrijp nu meer van smaakcombinaties.’

Wat maakt het voor jullie leuk om hier stage te lopen?
Robin: ‘De collega’s, je komt hier echt in een warm bad terecht. Iedereen is super aardig en oprecht geïnteresseerd, zowel de collega’s in Zindering als de collega’s in de Schouwburg. ‘

Bob: ‘Het leuke van hier in de keuken werken is dat het een relatief klein team is. Hierdoor heb je veel tijd voor de gerechten en de gasten. Ook merk je dat je veel verantwoordelijkheid krijgt en dat Remco en Ronald ons ook betrekken bij het maken van een nieuwe kaart. ‘

IMG_1350
Alex Leeman leert Bob en Robin hoe ze een lam uitbenen.

Is er een gerecht of recept dat jullie thuis wel eens maken?
Robin: ´We hebben nu op de kaart als dessert Hollandse aardbeien met champagnesabayon en aardbeienroomijs. Vooral de sabayon is leuk om thuis te maken, en bovendien maak ik er mijn moeder erg blij mee!’

Bob: ‘Ik heb laatst de Crostata de Limone; citroentaart van Sorrento citroenen, voor mijn jongere zusje gemaakt. Dat recept staat overigens op www.zindering.nl super leuk om een keer thuis te maken.’

Zijn jullie zelf al wel eens naar een voorstelling in de schouwburg geweest?
Bob en Robin in koor: ‘Ja! Peter Pannenkoek!’

Wat zouden jullie tot slot de nieuwe leerlingen willen meegeven?
Bob: ‘Je krijgt hier als leerling veel vrijheid maar daarmee ook veel verantwoordelijkheid. Chefs Remco en Ronald zijn altijd bereid om je te helpen. Maar ook Maarten Brons die veel in de keuken werkt, kan je heel veel productkennis bijbrengen.

Robin: ‘Sinds dat ik hier werk ben ik veel meer gaan proeven, maar ook veel meer gaan combineren met verschillende smaken. Zindering is echt een mooi bedrijf om te groeien als kok.

Bob en Robin koken graag een keertje voor u! Een tafeltje reserveren kan gemakkelijk online of via onze receptie.

T   0302324125
W  www.zindering.nl
S    Facebook | Instagram
A   Lucasbolwerk 24 | 3512 EJ Utrecht

zind_logo-pay-of-1_rbg_2015-01

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s