Foodblog: Ancienne Coeur de Boeuf-tomaat

Wie van u herinnert zich nog ‘Aktie Tomaat’? De actie, waarbij toneelschool leerlingen uit onvrede tomaten gooiden naar de acteurs tijdens het spelen van een toneelstuk. De gevolgen waren groot. Er kwam ruimte voor nieuwe gezelschappen met een meer experimenteel karakter. De gezelschappen werden meer gespreid over het land en naast de grote gezelschappen met traditioneel repertoire kwam er ruimte voor kleinere toneelgroepen met vooral jonge acteurs.

Coeur de Boeff

Met het maken van de nieuwe kaart besloten Chefs Remco en Ronald een andere tomaat te introduceren in het restaurant van de schouwburg; de Ancienne Coeur de Boeuf. Een bijzonder decoratieve tomaat! Verwerkt in een tartaar van avocado, burrata en srirachazout.

IMG_0962

Deze Coeur de Boeuf, letterlijk vertaald als ‘ossenhart’ dankt zijn naam aan zijn karakteristieke geribbelde vorm. De smaak is vol, fris en Mediterraans en rijpt van binnenuit naar buiten. Ook onderscheid de Coeur de Boeuf zich door zijn stevige vruchtvlees en een relatief laag sapgehalte. Verder bevat deze tomaat veel gezonde voedingswaarden. Hij is rijk aan vitamine C en betacaroteen. Dit zijn antioxidanten die samen met andere voedingsstoffen het lichaam beschermen tegen onder andere veroudering. Ook bevat de tomaat veel voedingsvezels.

Krant Aktie Tomaat

Het is overigens niet bekend welke tomaatsoorten de toneelschool leerlingen gebruikten tijdens hun ‘Aktie Tomaat’.

Wij nodigen u graag uit om de tartaar van Ancienne Coeur de Boeuf te komen proberen in Zindering. Een lekker glaasje Sauvignon Blanc van The Grape Whisperer erbij en genieten maar! U kunt  online een tafeltje reserveren. U kunt ook telefonisch reserveren via onze receptie. Graag tot ziens in Zindering!

T   0302324125
W  www.zindering.nl
S    Facebook | Instagram
A   Lucasbolwerk 24 | 3512 EJ Utrecht

zind_logo-pay-of-1_rbg_2015-01

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *