Recept: Crostata de Limone

Chef-kok Remco Vellinga heeft een voorliefde voor de Italiaanse keuken. Hij laat zich graag inspireren door de eetcultuur van dit prachtige land. Nu op onze menukaart: Crostata de Limone; citroentaart van Sorrento citroenen.

Een Crostata de Limone is een klassiek Italiaans fris taartje gemaakt van zandtaartdeeg en citroen-crème. Remco maakt zijn versie met Sorrento citroenen. Dit zijn citroenen van een fors formaat die groeien in de zeelucht van Campanië, een regio in Zuid-Italië. De vrucht heeft een mooie dikke en aromatische schil een friszuur vruchtvlees, perfect om te verwerken in een taartje. De citroenen genieten in de boomgaard van mineraalrijke vulkanische grond en dat proef je.

sorrento
Sorrento citroenen

Recept Crostata di limone (let op het deeg voor de bodem moet ten minste drie uur in de koelkast rusten!)

Ingrediënten:
Voor de bodem:
– 350 bloem
– 175 koude boter stukjes
– 100 gram poedersuiker
– 3 dooiers
– snufje zout
– boter om de bakvorm in te vetten
– bloem om de bakvorm te bestuiven

Voor de vulling:
– Sap en schil van 9 biologische citroenen
– 350 suiker
– 6 hele eieren
– 9 eidooiers
– 300 gram zachte boter

Benodigdheden:
– springvorm van 24cm.
– lepel
– pannetje
– keukenmachine
– oven
– roller
– vork

Om de bodem te maken meng je de bloem, het zout en de boter in een keuken machine tot het op broodkruim lijkt. Je kan dit ook doet met een mixer met deeghaken. Voeg dan de suiker en de eidooiers toe. Wikkel het in plastic en laat het deeg ten minste drie uur, maar liever een nacht in de koelkast staan.

Vet dan de taartvorm in en bestuif met bloem. Haal het deeg uit de koelkast en rol uit tot een cirkel van ongeveer 0.5cm dik. Bekleed dan de bakvorm, prik gaatjes in het deeg met een vork en bak de bodem af op 180 graden voor 20 minuten. Laat dan afkoelen in de koelkast tot deze door en door koud is.

Om de vulling te maken verwarm je de sap en schil van 9 biologische citroenen, 350g suiker, 6 hele eieren en de 9 eidooiers in een pannetje. Verwarm en roer tot de suiker is opgelost en het een glad geheel is. Haal de pan van het vuur zodra er belletjes in het mengsel komen! Voeg dan al roerend de 300g zachte boter toe. Klop het geheel tot dit een heel dik mengsel is. Voeg dan het mengsel toe aan de bodem en bak 8 minuten op 215 graden. Eet smakelijk!

 

Geen zin om de taart zelf te maken? Kom deze dan lekker proberen in Zindering. Bekijkt u anders de menukaart even. Een tafeltje reserveren kan gemakkelijk online of via onze receptie.

T   0302324125
W  www.zindering.nl
S    Facebook | Instagram
A   Lucasbolwerk 24 | 3512 EJ Utrecht

zind_logo-pay-of-1_rbg_2015-01

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *