Schotse Zalm: Label Rouge

Zalm wordt door haar enorme vraag op veel plekken in de wereld gekweekt. De grootste kwekerijen vind je in Noorwegen en in Chili. De Atlantische zalm is de meest voorkomende soort. Er bestaan grote kwaliteitsverschillen tussen kweekzalmen. Dat heeft te maken met de voeding en de leefomstandigheden van de vissen. Wilde zalm en kweekzalm zijn kwa kwaliteit, smaak en prijs niet te vergelijken maar er is gelukkig een positieve ontwikkeling aan de gang die de verschillende tussen wilde en kweekzalm steeds kleiner maken.Wij serveren op in Zindering momenteel gepocheerde Schotse zalm met zuring-roomsaus. Deze zalm heeft een kwaliteitslabel: Label Rouge. Maar wat is dat nu precies?

label-rouge
Label Rouge: garantie qualite superieure

Het keurmerk Label Rouge is midden jaren zestig van de vorige eeuw ontstaan als reactie op de intensieve productie van pluimvee in Frankrijk. De grootschalige productie van pluimveevlees zorgde voor ongezonde dieren en een goedkoop product van lage kwaliteit. De consument verloor haar vertrouwen in dit product en de afname liep terug. Enkele Franse boeren die georganiseerd waren in lokale organisaties wilden het bestaande kwaliteitsimago van pluimveevlees behouden. Zij besloten de productie om te gooien om de consument een product aan te kunnen bieden van hoge kwaliteit en zo te  concurreren in de markt. Label Rouge is dus geen merk, maar een keurmerk voor een bepaalde manier van houderij met een garantie voor goede kwaliteit en een hoge standaard in dierenwelzijn. Het keurmerk wordt uitgegeven en gecontroleerd door het Ministere de l’Agriculture et de la Pêche. Het label kan voorkomen op verschillende producten zoals rund, varken, eend en gans, jacobsschelpen, cider. Het enige niet-Franse product dat hetzelfde label draagt is de Schotse zalm. Deze zalm moet voldoen aan strenge kwaliteitsnormen die worden gecontroleerd door bovengenoemd ministerie.

luchduartvis
Schotse zalm met een Label Rouge keurmerk

Wij werken in Zindering graag met producten van hoge kwaliteit en een hoge standaard in dierenwelzijn. De zalm die wij serveren komt uit het noorden van Schotland. De Loch Duart zalm is een kweekzalm die de kwaliteit van wide zalm sterk benaderd. Dat komt door het Freedom Food Proces kweekproces waarbij de zalmen een uitgebalanceerde voeding krijgen en genoeg ruimte om tot gezonde exemplaren uit te groeien. Daartoe is het toedienen van medicatie bij deze zalmen onnodig. Eigenlijk worden de zalmen behandeld alsof het wilde zalmen zijn en dat proef je terug in het eindproduct.

Wij nodigen u graag uit om de gepocheerde Schotse zalm (label rouge) met zuring-roomsaus van chef-kok Remco Vellinga te komen proberen in Zindering. Een lekker glaasje Colheita Seleccionada Branco 2015 van Herdade de São Miguel erbij en genieten maar! U kunt  online een tafeltje reserveren. U kunt ook telefonisch reserveren via onze receptie. Graag tot ziens in Zindering!

T   0302324125
W  www.zindering.nl
S    Facebook | Instagram
A   Lucasbolwerk 24 | 3512 EJ Utrecht

zind_logo-pay-of-1_rbg_2015-01

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *