13 maart: Wijn & Spijs met Château de la Jaubertie

Wijn & Spijs is een programma voor alle wijnliefhebbers die van lekker eten houden! Uniek aan dit concept is dat we het menu volledig aanpassen op de wijnen. Ga mee op wereldreis langs de mooiste wijnstreken. In samenwerking met Hans Janssen van Margaret Wines nodigen we elke editie uit een ander land een gerenommeerde wijnmaker uit. Rechtstreeks uit de wijngaard bij u aan tafel. Om u er alles over te vertellen, uw vragen te beantwoorden én samen met u te genieten van de zinderende wisselwerking tussen wijn & spijs. Vier een avondje vakantie en kom met ons proeven van fantastische wijnen in combinatie met perfect daarbij passende gerechten.

Op maandag 13 maart ontvangen we Hugh Ryman tijdens Wijn & Spijs in Zindering. Deze Engelsman bewoont als sinds 1973 het prachtige Château de la Jaubertie – Bergerac – Frankrijk. Sinds die tijd heeft Ryman het domein veel liefde gegeven. Hij heeft de wijngaard herplant en het aantal stokken per hectare bedraagt nu ruim 5000 ranken wat belangrijk is voor de kwaliteit van de wijn.

CHATEAU-DE-LA-JAUBERTIE

Château de la Jaubertie ligt hoog in de Bergerac in zuid-west Frankrijk ten oosten van de Dordogne. Dit gebied ligt ver genoeg van zee en heeft dus een landklimaat. De bodem van klei en zandsteen zorgt voor een vochtige bodem tijdens de hete zomers en dat maakt dit domein bijzonder. “In feite is de biologische wijnbouw in Bergerac gemakkelijker dan in de Bordeaux omdat er minder neerslag valt en er koudere winters en warmere zomer zijn,” zo stelt Ryman. Wilt u meer horen over zijn zijn passie? Kom dan op op 13 maart om 18:00 naar Zindering! Een fotoverslag van de vorige editie vindt u hier: Wijn & Spijs met Di Lenardo Vineyards

TICKETS | https://www.stadsschouwburg-utrecht.nl/programma/6291/Chateau_de_la_Jaubertie_/Wijn_Spijs/

T   0302324125
W  www.zindering.nl
S    Facebook | Instagram
A   Lucasbolwerk 24 | 3512 EJ Utrecht

zind_logo-pay-of-1_rbg_2015-01

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *