Wijnblog: Spätburgunder Trocken 2014

De Spätburgunder Trocken 2014 is een elegante rode wijn uit Duitsland. De wijn wordt gemaakt van Spätburgunder (Pinot Noir) druiven door de Duitse wijnproducent Weingut Reichsrat Von Buhl. Dit wijnhuis bevindt zich in de Pfalz en is in 1849 opgericht door Franz Peter Buhl. Met de dood van de kinderloze Frieda Piper von Buhl eindigde het wijngoed bijna, maar een vriend; Georg Enoch von und zu Gutterberg besloot om de wijngaarden te onderhouden en het bedrijf werd eigendom van zijn erfgenamen.

lala
Weingut Reichsrat Von Buhl bevindt zich in Deidesmein – Phalz

Reichsrat Von Buhl onderscheidt zich door kwaliteit. De wijngaarden bevinden zich op de beste plekken van de Pfalz streek rond de dorpen Frost en Deidesmein. De wijnen die er gemaakt worden zijn biologisch wat bijdraagt aan de complexiteit en de zuiverheid. Dit ‘Weingut’ maakt maar één rode wijn en dat is deze Spätburgunder. Deze wordt gemaakt door wijnmaker en keldermeester Mathieu Kauffmann.

kaufmann
Mathieu Kauffmann

Kan Duitse Spätburgunder zich meten met het grote voorbeeld uit de Bourgogne? Wij denken van wel. Deze fraaie complexe en vooral elegante wijn is ronder en van smaak dan zijn Franse tegenhanger. De wijn is helderrood van kleur en heeft een verfijnde zachte kersentoon in de neus met een subtiele houttoets. Deze soepele wijn zet fris en zacht in en eindigt met een geurige, kruidige afdronk.

De Spätburgunder Trocken 2014 is heerlijk bij gevogelte zoals parelhoen of bij een gerecht met tonijn. Ook in de zomer een heerlijke combinatie bij een frisse salade met zalm wanneer licht gekoeld. Bekijkt u anders onze menukaart even. Wij nodigen u van harte uit om deze wijn te komen proberen in ons mooie restaurant. Onze collega’s hebben allemaal hun wijnbrevetten gehaald en kunnen u goed adviseren over wijnen en wijn-spijs combinaties. U kunt  online een tafeltje reserveren of telefonisch reserveren via onze receptie. Bekijk de categorie Wijnblogs voor meer wijn beschrijvingen. Graag tot ziens in Zindering!

T   0302324125
W  www.zindering.nl
S    Facebook | Instagram
A   Lucasbolwerk 24 | 3512 EJ Utrecht

zind_logo-pay-of-1_rbg_2015-01

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *