Dinsdag 7 februari: Food Centraal: Tafel- manieren

Na vijf jaar en meer dan vijfentwintig edities smullen van klassieke thema’s als wild, vleesch, vis en ijs, is Food Centraal toe aan een nieuw recept. Natuurlijk draait het nog steeds om goed eten. Een avondvullend programma waarbij de kwaliteit van producten, bijzondere bereidingswijzen en de liefde voor het ambacht centraal staan. Om onszelf uit te dagen scherp, nieuwsgierig en geïnspireerd te blijven, kiezen we dit seizoen voor andere smaakmakers. We brengen een ode aan onze eigen voedingsbodem: de geschiedenis van de Hollandse keuken en de Nederlandse eetcultuur. Van culinaire historie tot hedendaagse hypes, elke editie een ander verhaal. We kijken in de pannen van ‘De Huishoudkeuken’ en ‘De Meesterkeuken’, oefenen in ‘Tafelmanieren’, stillen onze ‘Lekkere Trek’ en kiezen bewust voor ‘Eten met Geweten’. Vijf zinderende avonden waarop Food Centraal u hoopt te informeren en inspireren terwijl we gezamenlijk dineren. En omdat bij goed eten, goede wijn hoort, hebben we die met zorg bij ieder gerecht voor u uitgezocht. Ook de afsluiting met koffie is bij de prijs inbegrepen. Kaarten zijn te koop per avond. Wel tijdig reserveren, want er is beperkt plaats.

Op dinsdag 7 februari organiseren wij Food Centraal: Tafelmanieren.  In Nederland zijn we gek op tafelen. Het is zo gezellig! Daarbij maken we ons minder druk om de etiquette dan vroeger, want ‘hoe heurt het eigenlijk’? Gaat het om regels of om respect? We gaan op onderzoek uit naar tafelmanieren. Van de menuleer met snijwijzen en bereiding aan tafel tot en met indekken en sociale gebruiken, de kunst van serveren en debrasseren, de rol van de sommelier en de eer van de gastheer. Nahnya barones van Voorst tot Voorst is expert op het gebied van representatie, omgangsvormen en tafelmanieren en verzorgt namens Eetiquette een presentatie in de Blauwe Zaal. De tafel is gedekt vanaf 18:30 uur.

Bestel uw tickets via deze link: Tickets voor Food Centraal ‘tafelmanieren’

haar-kennis-van-de-etiquette-dankt-barones-van-voorst-tot-voorst-voor-een-groot-deel-aan-de-opvoeding-van-haar-ouders
Nahnya barones van Voorst tot Voorst

Andere edities:

• di 6 sep – De huishoudkeuken
• ma 7 nov – De meesterkeuken
• di 7 feb – Tafelmanieren
• ma 10 apr – De lekkere trek
• wo 7 juni – Eten met geweten


T   0302324125 (receptie)

W  www.zindering.nl
S    Facebook | Instagram
A   Lucasbolwerk 24 | 3512 EJ Utrechtzind_logo-pay-of-1_rbg_2015-01

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *