Zindering in Frisse Mosterd

Frisse Mosterd is dé horecakrant van Utrecht. Lees er alles over Utrechtse horeca ondernemers, zoals nieuwe concepten, bijzondere chefkoks, foodtrends en verhalen van lokale leveranciers. Frisse Mosterd wil laten zien dat er een hoop gebeurt op culinair gebied in onze Domstad door middel van een gratis krant die ze door de stad verspreiden. Frisse Mosterd verschijnt vijf keer per jaar in een oplage van 10.000 stuks. Onlangs bezocht Frisse Mosterd Zindering. Het resultaat is een prachtig stuk dat ons trots maakt en vult met emotie:

Tekst: Annebel Wouters
Beeld: Asmara Matulessy


Stadsrestaurant Zindering: cultuur, eten en drinken onder één dak


Een zinderend voorspel voor een mooie avond. Bij Zindering geniet je van goed mediterraans eten en bijpassende wijnen. Of je naar een voorstelling gaat of gewoonweg heerlijk wil dineren, hier word je volledig in de watten gelegd.

De Stadsschouwburg van Utrecht kent iedereen: het virtuoze gebouw van architect Willem Dudok op het Lucasbolwerk. Maar dat op de eerste verdieping een fantastisch restaurant zit, is voor velen waarschijnlijk nog een verassing. Het culinaire aspect doet niet onder aan het theatrale en culturele programma van de schouwburg. Ook de keuken en het personeel zetten de gasten in de schijnwerpers. Onder leiding van chef-kok Remco Vellinga en souschef Ronald van de Vlis worden klassieke en mediterraanse gerechten geserveerd met een moderne twist. De twee vakmannen werken al jaren samen. Ze hebben hun krachten gebundeld en verzinnen daardoor verrassende smaakcombinaties die keer op keer vernieuwend zijn. Dat moet ook wel, want de menukaart wisselt elke maand. Floris Blom, Hoofd Horeca van de Stadsschouwburg zegt: ‘’We werken met een kleine kaart. Doordat veel gasten in korte tijd drie gangen willen eten, proberen we de gerechten zo puur mogelijk te houden. Ik vind het belangrijk dat gasten zien en proeven wat ze eten, met mooie smaakcombinaties en bijpassende wijnen die de zintuigen prikkelen. We blijven af van tierelantijnen, in het glas en op het bord.’’

Culinair hoogtepunt
Het restaurant heeft een podium en er zijn ook speciale dinerprogramma’s. Na de voorstelling verandert het restaurant in een ontmoetingsplek voor gasten en artiesten, soms met live muziek. Floris: ‘’We zijn een stadsrestaurant. We zijn voor iedereen; het is duidelijk dat theaterbezoekers bij ons kunnen eten, maar ook mensen die niet naar een voorstelling gaan zijn welkom. Juist deze gasten hebben de tijd om op en top verwend te worden.’’ Het interieur en de indeling van het restaurant is vorig jaar flink veranderd, waardoor je als gast nu comfortabel en intiem zit. Je hoeft je niet opgelaten te voelen als de helft van het restaurant rond half acht leeg loopt. Integendeel, door mensen die niet naar een voorstelling gaan bij elkaar te plaatsen blijft de intimiteit gewaarborgd. De bediening heeft vervolgens de hele avond de tijd om met al hun kennis en liefde voor eten en drinken de avond naar een culinair hoogtepunt te brengen.


T   0302324125
W  www.zindering.nl
S    Facebook | Instagram
A   Lucasbolwerk 24 | 3512 EJ Utrecht

zind_logo-pay-of-1_rbg_2015-01

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *