Wijnblog: Colheita Seleccionada Branco 2015

De Colheita Seleccionada Branco 2015 is een witte wijn gemaakt door wijnhuis Herdade de São Miguel in Alentejo – Portugal.

herdade
Alentejo – Portugal

De getalenteerde oenoloog Alexanre Relvas van Herdade de Saõ Miguel maakt optimaal gebruik van de originaliteit en kracht van de Portugese inheemse druivensoorten zoals Antão Vaz (ook wel de Portugese Chardonnay genoemd) en Verdelho en verwerkt ze op een moderne, internationale manier. Voor wat complexiteit voegt hij Viognier toe.

herdade5
Alexandre Relvas (rechts) en zijn team

De druivenstokken staan op een ondergrond van leisteen en klei en worden in de ochtend op het juiste rijpingsmoment met de hand geplukt. De gisting voltrekt op een lage temperatuur. De helft van de druiven krijgt gisting in roestvrijstalen tanks en de andere helft in grote eikenhouten vaten van 400 liter. De assemblage van beide delen rijpt vervolgens nog zes maanden in kleine eikenhouten fusten. Hierdoor krijgt de wijn de kenmerkende geur en smaak en wordt deze krachtiger en geschikt voor flesrijping.

herdade6
De eikenhouten fusten in de wijnkelder
herdade7
Colheita Seleccionada Branco 2015 (links)

De Colheita Seleccionada Branco 2015 is een geurige en aromatische witte wijn die smaakt naar rijp geel fruit en een toets van eikenhout. De smaak zet vol in en eindigt met een evenwichtige florale afdronk. Een prachtige combinatie bij rijke visschotels en gevogelte.

Wij serveren deze heerlijke wijn bij Pietermanfilet met cannellibonenpuree en pikante bloemkool. Wij nodigen u van harte uit om deze wijn-spijs combinatie te proberen in ons mooie restaurant. U kunt  online een tafeltje reserveren. U kunt ook telefonisch reserveren via onze receptie. Bekijk de categorie Wijnblogs voor meer wijn beschrijvingen. Graag tot ziens in Zindering!

T   0302324125
W  www.zindering.nl
S    Facebook | Instagram
A   Lucasbolwerk 24 | 3512 EJ Utrecht

zind_logo-pay-of-1_rbg_2015-01

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *