Wijnblog: Ribeira Sacra 2014

De Ribera Sacra 2014 is een rode wijn gemaakt van Mencía druiven. De wijn wordt gemaakt door Ruben Maure van wijnhuis Finca Cuarta – Spanje.

fincacuarta
Ribeira Sacra 2014

Op ongeveer honderd kilometer ten zuiden van Santiago de Compostela ligt Pantón, een klein idyllisch dorpje in de Noord-Spaanse provincie Lugo in de regio Galicië. Het dorpje bevindt zich in de minder bekende wijnstreek Ribera Sacra. De wijngaarden  liggen op terrassen die zijn aangelegd op steile hellingen. Het wijngebied is ideaal om de Mencía druif te laten groeien. Overdag genieten de wijnstokken veel zon en ‘s nachts daalt de temperatuur flink. Hierdoor blijven de fruitaroma’s bewaard. De diep uitgesneden valleien, waar de rivieren Mino en Sil stromen, zorgen bovendien voor veel wind, wat in dit klimaattype gunstig is voor de gezondheid van de druiven.

fincalala
De wijngaarden van Ribeira Sacra

Het beeld van Spaanse rode wijnen is doorgaans dat ze krachtig, stevig en alcoholrijk zijn. De Ribeira Sacra 2014 onderscheidt zich duidelijk van andere Spaanse wijnen door haar elegante en soepele smaak. De druivenstokken zijn gemiddeld 50 jaar oud en hebben in verhouding een lage opbrengst. Dit zorgt voor een optimale rijpheid van de druiven. Na de vergisting, waarin de wijn haar alcohol krijgt, vindt de tweede gisting plaats en wordt de wijn vijf maanden gerijpt in kleine fusten van Frans, Amerikaans en Russisch eikenhout. De Ribeira Sacra 2014 heeft veel tonen van rood fruit. De smaak is sappig met een lang aanhoudende fruitige afdronk. Deze wijn is heerlijk om licht gekoeld te drinken.

Wij schenken deze heerlijke rode wijn bij onze RISOTTO NERO AL POMODORO: inktvisrisotto met jonge inktvisjes en een vleugje tomaat. Het recept van  sous-chef Ronald van der Vlis vindt u hier: Risotto Di Zindering. Wij nodigen u uit om deze wijn-spijs combinatie te proberen in ons mooie restaurant. Onze andere gerechten vindt u op de menukaart van september. U kunt  online een tafeltje reserveren. U kunt ook telefonisch reserveren via onze receptie. Graag tot ziens in Zindering!

T   0302324125
W  www.zindering.nl
S    Facebook | Instagram
A   Lucasbolwerk 24 | 3512 EJ Utrecht zind_logo-pay-of-1_rbg_2015-01

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *