Helloblog: Diane van den Berg

Diane van den Berg  is eerste medewerker van Stadsrestaurant Zindering en Stadsschouwburg Utrecht. Diane is een oude rot in het vak. Ze werkt al heel haar leven in de horeca en al veertien jaar in Zindering. Ze ademt gastronomie en excelleert in gastvrijheid. Bovendien is Diane echt het moedertje van het team en zorgt ze voor al haar pupillen.

 

Beste Diane. Je werkt al aardig wat jaren in Zindering. Blijkbaar vind je het fijn hier. Mag ik vragen waarom?
Diane: “Gastronomie is echt mijn passie. Ik werk al honderd jaar in de horeca. Dus je zou kunnen zeggen, doorgewinterd.”

Waar komt je passie voor gastronomie eigenlijk vandaan?
“Ik denk van huis uit”, zegt Diane. “Mijn ouders hadden een slagerij, maar mijn moeder wilde altijd graag een restaurant beginnen. Vader wilde niet, maar we gingen wel vaak uit eten en bij andere bedrijven producten proeven. Ik kwam op jonge leeftijd al in aanraking met gastheerschap, vakmanschap en mooie producten en raakte hierdoor erg enthousiast over alles wat met de horeca te maken heeft.”

In de wandelgangen hoorde ik dat je ooit een eigen tent had. Kun je daar wat meer over vertellen?
Diane: “Ja hoor, ik werkte toen bij bistro Moustache in de Drieharingen straat in Utrecht. Mijn toenmalige man werkte als kok in de keuken en ik in de bediening. We hebben elkaar daar leren kennen en op een gegeven moment waren we eraan toe om voor onszelf te  beginnen. Het heette La Boheme. Dat was echt een van de mooiste tijden van mijn leven. Niks was te gek, van vrijgezellenfeest tot vrienden die op vakantie waren geweest in Hawai en dan stond er ineens een palmboom en zwembad naast de deur. Het was een prachtige tijd.”

Wat mag er volgens jou niet in een restaurant ontbreken?
“De wijn-spijs combinaties moeten perfect zijn”, zegt Diane. “En goed gastheerschap!”.

En wat vind je belangrijk om gasten mee te geven op een avond?
Diane: “De gasten een fijne avond bezorgen. Zij gaan met een glimlach weg en ik blijf met een glimlach lopen”.

Je bent naar horen zeggen het moedertje van het Zindering-team. Wat wil je je medewerkers  graag meegeven?
Diane: “Ik ben een van de oudste medewerkers van Zindering, dus ik begrijp dat ze mij als moeder zien en ik voel dit ook echt zo. Ik ben natuurlijk zelf ook moeder. Collega’s komen met van alles naar mij toe, vragen over werk, maar ook over hunzelf. Ik heb veel collega’s hier volwassen zien worden. Ik wil ze leren wat ik door de jaren heb geleerd. Dat is veel, maar wel heel leuk. Ik vind het erg belangrijk dat ze leren dat ze zichzelf mogen zijn en gasten het naar hun zin kunnen maken op hun eigen manier”.

We hoorden dat je houdt van een lekker wijntje. Wat is eigenlijk jouw favoriete wijn die we serveren in Zindering? En waarom?
“Dat is uiteraard de Muscadet de Sèvre et Maine sur lie 2014 uit de Loire, gemaakt van Bourgogne druiven”, zegt Diane. “Dit is de meest droge wijn die ik ken. Ik vind wijn al snel te zoet. Deze Muscadet is echt heerlijk als aperitief maar ook om bij te eten. Deze wijn koop ik bij Margaret Wines op oudkerkhof. Fijne zaak waar we in Zindering al jaren mee samenwerken”.

En welk gerecht uit Zindering krijgt jouw hoogste waardering?
“Jaren geleden hadden we kalfslever met appel, spek en uitjes op de kaart. Daar at ik echt mijn vingers bij op. En de risotto’s van souschef Ronald van der Vlis”, aldus Diane.

Tot slot: waar zou je graag nog eens willen eten en waarom?
Diane: “Bij Rijsel in Amsterdam. Daar wordt écht puur gekookt”.

Diane nodigt u van harte uit om eens een wijntje te komen proeven en een praatje te maken in het compleet vernieuwde Zindering in Stadsschouwburg Utrecht. Bijvoorbeeld tijdens de volgende editie van Wijn en Spijs, Food Centraal of bij Proef de Kaart. Deze thema avonden vindt u in het Programma van Zindering. Neem vooral eens een kijkje. Als u vragen heeft aan Diane stel deze dan op de Facebookpagina van Zindering of laat hieronder een reactie achter!

Onze menukaart wisselt maandelijks en wij koken enkel met biologische producten. Komt u snel eens proeven? Een tafeltje reserveren kan gemakkelijk online of bel 030-2324125. Benieuwd naar andere ambassadeurs  van Zindering? Lees ook de helloblogs met sous chef Ronald van der Vlis en chef-kok Remco Vellinga en eerste medewerkers Pim Kouwenberg en Isaac Kaemingk.

Wij danken Diane voor dit interview. Graag tot ziens in Zindering!

T   0302324125
W  www.zindering.nl
S    Facebook | Instagram
A   Lucasbolwerk 24 | 3512 EJ Utrecht

zind_logo-pay-of-1_rbg_2015-01

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *