Wijnblog: Côtes de Provence Cabaret Rosé 2015

De Côtes de Provence Cabaret Rosé 2015 is een rosé gemaakt door Olivier Sumeire. De wijngaarden van de familie Sumeire bevinden zich in het dorpje Trets in de Provence – Frankrijk.

139_pdf_foto1
Wijnmaker Olivier Sumeire
trets
Trets in de Provence

De rosé wordt gemaakt van Cinsault en Grenache druiven. De druiven worden net na de oogst gekoeld bewaard.De druiven worden dan gekneusd en een paar uur geweekt met de druivenschillen. Hierdoor ontstaat er een mooie lichte bleekroze kleur en verfijnde aroma’s die kenmerkend zijn voor goede Provencaalse rosé.

16298201940_d05656de5c_o

De rosé is fruitig van geur, met aroma’s van lichte kruiden en klein rood fruit. De smaak is geurig en evenwichtig met een frisse afdronk. Heerlijke wijn voor op het terras, maar ook smaakvol bij een frisse salade of een visschotel.

Wij nodigen u uit om de Côtes de Provence Cabaret Rosé 2015 eens te komen proberen in Zindering waar u op het terras lang kan genieten van de zon. Reserveren kan online of bel: 030-2324125.  Graag tot ziens in Zindering! Bezoek de categorie Wijnblogs voor meer wijn beschrijvingen.

T   0302324125
W  www.zindering.nl
S    Facebook | Instagram
A   Lucasbolwerk 24 | 3512 EJ Utrecht

zind_logo-pay-of-1_rbg_2015-01

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *