Inspiratie: Grappa

Grappa is een gedistilleerde alcoholische drank die gemaakt wordt van de velletjes en de zaden van druiven; het restant dat over blijft na het maken van wijn. Vroeger werd grappa gemaakt zodat de wijnboeren de overtollige trosdruiven niet weg hoefden te gooien. We serveren in Zindering een uitgebreide selecte aan Grappa’s van verschillende producenten.

Nonino
Nonino is een klein familiebedrijf en één van de meest beroemde Italiaanse producenten van grappa. Nonino won diverse prijzen op het gebied van innovatie en productie.

nonino
De Grappa’s van Nonino

grappa-2

Nonino – Merlot is een Grappa die volledig is gemaakt van Merlot druiven uit het noorden van Italië. In de smaak proeft u versgesneden hooi, luzerne en klaver. Deze Grappa heeft een echte wijnsmaak, warm met complexiteit en kruidigheid. Gerijpt op roestvrijstaal.

Marolo
Paulo Marolo creëert elegante variaties op het thema van de Grappa en zorgt ervoor dat elke botteling origineel en uniek is. De destilleerderij in Alba selecteert daarvoor de beste druiven uit de toch al beroemde wijnstreek, de Piemonte.

marolo
Paulo Marolo en zijn team

grappa-4

De Marolo – Brunello is een Grappa gemaakt van Sangiovese druiven uit Montalcini. De Brunello is ene delicate frisse Grappa die smaakt naar wit fruit en een afdronk van bloemige tonen.

De Marolo – Dolcetto is een Grappa gemaakt van Dolcetto druiven rondom Alba in de Piemonte. De Dolcetto is een mooie frisdroge Grappa met een bloemig aroma.

De Marolo – Vermentino is een Grappa gemaakt van Vermentino druiven uit het gebied Ligurgië en heeft een krachtige smaak met kruidige tonen.

Sibona
Sibona is een van de oudste Grappa distilleerderijen uit de Piemonte. Alle Grappa’s van dit huis zijn single varieties.

sibona
Een medewerker aan het werk in de Sibona detilleerderij

grappa-3

Sibona – Barolo is een pittige kruidige Grappa gemaakt van Nebbiolo druiven uit de Barolo. De smaak is rijp en vol met een duidelijke houttoon en kruiden. Gerijpt op Oostenrijkse eiken vaten.

Sibona – Brachetto is een delicate volbloemige Grappa gemaakt van Brachetto druiven uit Acqui Terme. De Smaak is verfrissend met zachte fruittonen en een langaanhoudende finale.

Sibona – Chardonnay is een fruitige Grappa gemaakt van Chardonnay druiven uit de Roero en Langhe. De smaak is delicaat, fruitig en heeft bloemige tonen.

Wij nodigen u van harte uit om deze Grappa’s te komen proberen in ons restaurant Zindering. De keuken is geopend van 17:00-22:00 maar uiteraard kan u ook gewoon een drankje komen doen. Onze kaart wisselt maandelijks. Bekijk hier de menukaart van juni. Als u wilt komen eten dan verzoeken wij u graag om even te reserveren. Dat kan online via onze app of u kan de receptie bereiken op nummer 030-2324125 voor een telefonische reservering. Voor vragen over deze blog kan u een reactie achterlaten onderaan de blog.

T   0302324125
W  www.zindering.nl
S    Facebook | Instagram
A   Lucasbolwerk 24 | 3512 EJ Utrecht

zind_logo-pay-of-1_rbg_2015-01

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *