Recept: cheesecake van Sjoerd

Cheesecake is van oorsprong een Amerikaanse taart van verse kaas. Deze taart is bekend geworden door de traditionele Joodse gemeenschap in New York. De taart heeft een bodem van verkruimelde koekjes waarop in een taartvorm een op smaak gebrachte creamcheese wordt gegoten. Dit maakt cheesecake een compacte, maar heerlijk romige taart. Dit is het favoriete recept van Sjoerd. Wij wensen u veel kookplezier. Bij vragen kunt u berichtje sturen naar de Facebookpagina van Zindering.

Ingrediënten:
– 200g Bastogne koeken
– 100g Boter
– 750g roomkaas
– 125g crème fraîche
– 175g kristal suiker
– 2 eetlepels patent bloem
– rasp van 1 limoen
– 1 vanille peul
– 3 eieren
– 2 eidooiers

Benodigdheden:
– springvorm van 28cm
– bakpapier
– pen
– pannetje
– keukenmachine
– oven
– grote kom
– garde

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak de springvorm en vet deze in met boter. Pak het bakpapier erbij en knip deze op maat door de bodem van de springvorm af te tekenen op het bakpapier. Leg het bakpapier op de bodem van de springvorm. Smelt de boter in een pannetje. Maal dan de Bastognekoeken fijn in een keukenmachine. Voeg de gesmolten boter toe en verdeel het koekjesmengsel over de springvorm. Bak de bodem in 5 minuten af in een voorverwarmde oven op 200 graden. Laat de vorm en bodem daarna afkoelen.

Pak de grote kom erbij en klop de roomkaas los met de garde. Voeg dan één voor één alle ingrediënten toe aan de roomkaas: 125g crème fraîche, 175g kristalsuiker, 2 eetlepels patentbloem, rasp van een limoen, de zaden van een vanillepeul, 3 eieren, 2 eidooiers. Let op: ook de eieren en de dooiers één voor één toevoegen en alles netjes mengen.

Stort het mengsel in de koude vorm en bak het geheel 15 minuten af op 200 graden. Draai de oven dan terug naar 100 graden en bak nog eens 70 minuten. Laat de taart dan goed afkoelen en aansnijden maar!

Als u vragen heeft over dit recept stel deze dan op de Facebookpagina van Zindering. Voor meer recepten van chef-kok Remco Vellinga klik hier: Recepten van Remco Vellinga. Onze menukaart wisselt maandelijks. Bekijk hier de menukaart van juni. Met onder andere Tuinbonen-venkelsoep met pancetta (vegetarisch met Parmezaanse kaas), Runder ribeye van de Lindenhoff met gremolata, frieten van zoete aardappel en gepofte cipollini-ui, en gebakken perzik met framboos en vanille-ijs van Roberto. Een tafeltje reserveren kan gemakkelijk online of via onze receptie.

T   0302324125
W  www.zindering.nl
S    Facebook | Instagram
A   Lucasbolwerk 24 | 3512 EJ Utrecht

zind_logo-pay-of-1_rbg_2015-01

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *