Wijnblog: Pinot Grigio Ramato Gossip 2015

De Pinot Grigio Ramato Gossip 2015 is een rosé gemaakt door Di Lenardo Vineyards uit Friuli – Italië en gemaakt van Pinot Grigio druiven.

200px-Italy_Regions_Friuli-Venezia_Giulia_Map
Fruili – Italië

De familie Di Lenardo kent een lange traditie in de teelt van wijnstokken in Ontagnano, zoals blijkt uit historische documentatie die teruggaat tot de jaren 1800. De huidige enthousiaste en vakkundige oenoloog is Massimo Di Lenardo en hij doet het goed: de hoge kwaliteit wordt jaarlijks bevestigd door de belangrijkste Italiaanse wijngidsen zoals Veronelli,de Gambero Rosso en Luca Maroni.

Massimo-Di-Lenardo-1-310x464
Massimo Di Lenardo

De wijngaarden van Di Lenardo Vineyards zijn gelegen in de beroemde DOC gebieden van Friuli DOC Grave, Friuli DOC Aquileia en Colli Orientali Del Friuli tussen de uitlopers van de Alpen. De druivenranken groeien op een gravel -en steengrond in een gematigd klimaat met warme Scirocco- wind uit de Adriatische zee.

De  Pinot Gris Ramato Gossip heeft een bijzondere kleur. Ramato betekent ‘koper-achtig’. De schil van de Pinot Grigio druif geeft kleur aan de wijn omdat tijdens de productie de druif ongeveer 18 uur weekt met het sap. Na de gisting blijft de Gossip nog een paar maanden in het droesem liggen in roestvrijstalen vaten en wordt pas net voor de botteling gefilterd. Het resultaat is een bijzondere,  koper-gekleurde Pinot Grigio.

De Gossip is een droge, aromatische wijn met een frisse toets en prachtige uitgebalanceerde zuren. Lekker bij carpaccio of antipasti, een frisse salade of lichte vis.

Meer over wijn leren?  Bekijk de andere Wijnblogs!

T   0302324125
W  www.zindering.nl
S    Facebook | Instagram
A   Lucasbolwerk 24 | 3512 EJ Utrecht

zind_logo-pay-of-1_rbg_2015-01

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *