Wijnblog: Rheinhessen Grauburgunder Trocken 2015

De Rheinhessen Grauburgunder Trocken 2015 is een witte wijn gemaakt door wijnhuis Weingut Winter. De wijn word gemaakt van Grauburgunder druiven. Deze druivensoort wordt ook wel Pinot Gris genoemd.

WijnblogGrauburgunder

Weingut Stefan Winter is één van de jonge dynamische Duitse wijnproducenten. Hij maakt pas sinds het jaar 2000 zelf wijn en is lid van de VDP: Verein Deutscher Prädikatsweingüter. De wijngaarden van Winter bevinden zich in het dorpje Dittelsheim, in het hart van de Duitse wijnregio Rheinhessen.

De Grauburgunder druivenstokken van Winter hebben een hoge leeftijd en leven op een ondergrond van mergel en leisteen. Omdat de druiven pas laat geoogst worden hebben ze een geconcentreerde smaak die absoluut niet onder doet voor goede kwaliteit Italiaanse Pinot Grigio en Franse Pinot Gris. Na de persing van de druiven rijpen deze op deels eikenhouten vaten en deels roestvrijstalen vaten.

winter3winter2

Door de specifieke ondergrond en het maakproces heeft de Rheinhessen Grauburgunder Trocken 2015 een aangenaam aroma met nuances van bloemen, rijpe appels en peren. In de smaak rond en fris met een aanhoudende geurige afdronk. In Zindering serveren deze heerlijke droge witte wijn bij Hollandse asperges met pomme praque, gepocheerd Freiland ei en boterjus. Wij nodigen u graag uit om deze combinatie eens te komen proberen in ons verbouwde restaurant. Reserveren kan online of bel: 030-2324125. Neem gelijk even een kijkje naar de menukaart van mei. Graag tot ziens in Zindering!

T   0302324125
W  www.zindering.nl
S    Facebook | Instagram
A   Lucasbolwerk 24 | 3512 EJ Utrecht zind_logo-pay-of-1_rbg_2015-01

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *