Koffieblog: Ijskoffie met passievrucht en honing

De lente is weer van start. De klok is vooruit en de avonden blijven langer licht. De vogeltjes fluiten en de zon wordt alsmaar sterker. Dat vraagt om verkoeling! In deze blog eren we de lente en maken we een heerlijke ijskoffie met passievrucht en honing. Niet moeilijk om te maken en echt een heerlijk verfrissend drankje. Eline legt uit!

Benodigdheden:
– filter
– filterhouder
– maatbeker
– glazen kan met 250 gram ijsblokjes
– twee frisglazen
– kleine kom
– fijnmazige zeef
– bolle lepel
– 25 gram gemalen koffie
– 250 ml warm water
– 2 passievruchten
– eetlepel honing

Ijkoffie
De benodigdheden

Snij de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees eruit.

Ijkoffie-2

Druk het vruchtvlees door een fijne zeef met een lepel en vang het sap op in een kommetje. Tip: voeg gelijk een flinke lepel honing toe aan het sap. Dat maakt het geheel wat zoeter!

Ijkoffie-3

Ijkoffie-4

Verdeel het sap over twee limonadeglazen.

Ijkoffie-5

Pak de glazen kan met ijsblokjes erbij. Plaats dan de filterhouder op de kan en doe er de 25 gram koffie in.

Ijkoffie-6

Schenk hier langzaam 250ml heet water op.

Ijkoffie-7

Even wachten tot het water is doorgelopen.

Ijkoffie-8

Schenk dan de ijskoffie in de limonade glazen met passievrucht sap en honing.

Ijkoffie-11

Je ijskoffie met passievrucht en honing is nu klaar! Genieten maar!

Ijkoffie-12
Proost Eline!

Voor meer koffieblogs zie: Koffieblog.

T   0302324125
W  www.zindering.nl
S    Facebook | Instagram
A   Lucasbolwerk 24 | 3512 EJ Utrecht zind_logo-pay-of-1_rbg_2015-01

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *