Wijnblog: Monferrato Ruanera 2013

De Monferrato Ruanera is een rode wijn uit 2013 gemaakt door wijnhuis Cascina La Barbatella uit de Piemonte, Italie en is gemaakt van Barbera en Carbernet Sauvignon druiven.

MonferratoRuanera
Monferrato Ruanera 2013 – Cascina La Barbatella

 

Cascina La Barbatella is gelegen in een van de meest betoverde landschappen van Nizza Monferrato.  De wijngaard bevindt zich in het hoge Monferrat in het zuiden van de provincie Asti.

Nizza Monferrato ligt in het zuiden van de provincie Asti, Piemonte

 

 

cascina6
De wijnranken van Cascina La Barbatella

De omgeving waar de wijnstokken van Cascina la Barbatella groeien is voornamelijk vlak en omvat iets meer dan 3.5 hectare op 138 meter boven zeeniveau. Het gebied ligt in de vallei van de rivier Belbo en een zij-rivier de Nizza. Deze plek kent een lange traditie van wijngaarden die terug gaat tot in de late negentiende eeuw. Cascina la Barbatella wordt gezien als een van de beste wijnproducenten van Italië. Oenologen Giuliano Noè en Beppe Rattazzo verzorgen de wijnranken. De wijnstokken staan direct rondom het wijnhuis en zijn aangeplant op een zanderige kalkrijke bodem dat door de rivieren is afgezet. De Barbera en Carbernet Saugvigon druiven worden met de hand geplukt en daarmee wordt deze rode wijn gemaakt.

cascina2cascina4cascina1

De Monferrato Ruanera  is een modern gemaakte wijn met een donkerrode kleur en een intens en complex aroma. De wijn geurt naar rood fruit als bramen en zwarte bessen en heeft een volle aromatische, stevige afdronk die mooie aansluit bij pastagerechten met rode saus, rundvlees of varkensvlees. In Zindering serveren we de Monferrato Ruanera bij Porchetta: goddelijk Italiaans varkensvlees op z’n Italiaans, met salsa verde en een aardappelsalade van Belle de Fontenay. Wilt u weten wat er nog meer op de kaart staat? Bekijk dan de menukaart van februari. Wilt u weten hoe u zelf Porchetta kan maken? Souschef Ronald van der Vlis legt het u allemaal uit in de blog Recept: porchetta. Mocht u echter niet kunnen wachten en wilt u de Monferrato Ruanera en de porchetta willen proberen, reserveer van online een tafeltje in Zindering of reserveer telefonisch via 030-2324125.

Vond u deze blog interessant? Lees dan ook de andere blogs over wijn onder het kopje: Wijnblog

T   0302324125
W  www.zindering.nl
S    Facebook | Instagram
A   Lucasbolwerk 24 | 3512 EJ Utrecht zind_logo-pay-of-1_rbg_2015-01

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *