Koffieblog: Café Borgia: dodelijk lekker

Incest, corruptie en moord. Niets werd door de familie Borgia geschuwd om de macht krijgen… en te houden. We schrijven 1492. Tijdens het conclaaf wordt Rodrigo Borgia tot paus gekozen. Volledig op eigen kracht natuurlijk; hij had vrijwel alle kardinalen omgekocht om voor hem te kiezen. Een nieuwe paus, een nieuwe richting voor het Vaticaan. De kardinalen die tegen Rodrigo hadden gestemd werden vermoord en 10 zoons en neven werden aangesteld tot kardinaal. De macht van de familie groeide hierdoor aanzienlijk. Dit bleef natuurlijk niet onopgemerkt en in de daaropvolgende jaren zijn er regelmatig aanslagen op de patriarch van de familie Borgia gepleegd. Zijn antwoord: moord. Tijdens de diners werden zijn tegenstanders vergiftigd. Met koffie, Amerika was immers net ontdekt.

Rodrigo-Borgia-592x350
Rodrigo Borgia

Om de smaak van het gif in de koffie te verhullen kon de koffie niet puur geschonken worden. Sinaasappelschil, room en cacao werden aan de drank toegevoegd. Wij vinden het een heerlijke combinatie. Lees in deze blog hoe u zelf twee koppen Café Borgia kunt maken.

Benodigdheden
– een kom om de slagroom in te kloppen
– een garde
– twee koffiekoppen/glazen
– rasp

Ingrediënten (voor 2 personen):
– 2 kopjes koffie
– 1 eetlepel Cacao
-(Slag)room
– rasp van de schil van een sinaasappel
– suiker, naar eigen smaak
-(geen vergif!)

KoffieZindering
De benodigdheden en ingrediënten

Begin met het opkloppen van de room.

KoffieZindering-3

Klop de room tot deze lobbig is.

KoffieZindering-5

Pak de koffiekoppen erbij en doe er een schepje cacao in. Wij gebruiken Blooker Cacao.

KoffieZindering-11

Zet dan twee koppen koffie. Wij gebruiken de Douwe Egberts Dark Roast espressoboon, geselecteerd door het Zindering team na een koffieproeverij. Een 100% Arabica boon uit Centraal – en Zuid Amerika.  UTZ gecertificeerd en met een hoge smaakintensiteit; pittig en temperamentvol. Die uitgesproken smaak ontstaat door de bonen extra lang te branden.

KoffieZindering-6

KoffieZindering-7

KoffieZindering-8KoffieZindering-9

Schenk de koffie dan in de koppen en roer tot de cacao is opgelost.

KoffieZindering-13

Top de kopjes af met de (slag)room.

KoffieZindering-14

Rasp dan de sinaasappelschil er overheen.

KoffieZindering-15

Naar wens een klein beetje suiker toevoegen en je Café Borgia is klaar! De smaken komen het beste tot hun recht als je het geheel door elkaar roert.

NB. In plaats van cacao kun je de Café Borgia ook met chocolademelk maken. Dit maakt het geheel wat zoeter.

KoffieZindering-16
Café Borgia: dodelijk lekker!
KoffieZindering-17
Bas geniet van zijn Café Borgia

Tekst en beeld: Pim Kouwenberg. Redactie: Bas Lievens.

T   0302324125
W  www.zindering.nl
S    Facebook | Instagram
A   Lucasbolwerk 24 | 3512 EJ Utrecht zind_logo-pay-of-1_rbg_2015-01

 

 

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Snel maar eens proberen in Mevr. Dudok?

    Like

  2. Ernestine schreef:

    Crimineel lekker!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.