Wijnblog: The Grape Whisperer Sauvignon Blanc 2014

De The Grape Whisperer Sauvignon Blanc 2014 – Clos Marguerite, Nieuw Zeeland is een witte wijn gemaakt van Sauvignon Blanc druiven.

TheGrapeWhisperer
The Grape Whisperer Saugvignon Blanc 2014

Clos Marguerite is een klein familiebedrijf uit Marlborough op het Zuidereiland van Nieuw Zeeland. Wijnboeren Jean-Charles Van Hoe en Margerite Dubois combineren de oude en de nieuwe wereld en maken er Saugvignon Blanc en Pinot Noir.

clos2
Marlborough is gelegen op het Zuidereiland van Nieuw Zeeland

De wijngaard ligt op een terras van grind dat achtergelaten is door de rivier Awatere die haar oorsprong vindt in het hooggebergte. Het grind zorgt voor een goede drainage en in combinatie met het droge zonnige klimaat bereiken de druiven een volledige aromatische rijpheid. Met rivieren aan de ene kant en de oceaan aan de andere kant is dit een van de mooiste en schoonste wijngebieden ter wereld.

clos1
Wijnstokken in Nieuw Zeeland

In traditie van de ‘oude wereld’ worden de wijnstokken erg dicht op elkaar geplant en gebruiken Jean-Charles Van Hoe en Margerite Dubois de Guyot snoeimethode. Hierbij wordt de bovenste tak uit het voorgaande jaar teruggesnoeid om vruchtdragende takken uit te laten groeien. Deze theorie heet ook wel wintersnoei en vindt plaats in het laatste kwartier van februari. De strenge vorstperiodes zijn dan voorbij en de sapstroom is nog niet op gang gekomen. Het resultaat is een lage, gecontroleerde opbrengst druiven. In de traditie van de ‘nieuwe wereld’ gebruiken ze een koele rijping -of gisting methode in roestvrijstalen tanks waardoor de temperatuur gemakkelijk te controleren is.

clos3
De Guyot snoeimethode

De The Grape Whisperer Sauvignon Blanc 2014 is een ongecompliceerde wijn met aroma’s van tropisch fruit en frisse zuren. De smaak zet fris en zacht in, de afdronk is geurig; rond en aanhoudend. Heerlijk als aperitief of bij wat scherper gekruide gerechten. Wij schenken deze Sauvignon Blanc bij Skrei met boekweitpolenta, flespompoen en tempura van citroen. Lees alles over de Skrei in Foodblog: Skrei. Graag tot ziens in Zindering. Een tafeltje reserveren kan HIER of bel 030-2324125.

Vond u deze blog interessant? Lees dan ook de andere blogs over wijn onder het kopje: Wijnblog.

T   0302324125
W  www.zindering.nl
S    Facebook | Instagram
A   Lucasbolwerk 24 | 3512 EJ Utrecht zind_logo-pay-of-1_rbg_2015-01

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *