Wijnblog: Côtes du Rhône la Gerbaude 2014

De Côtes du Rhône la Gerbaude 2014 is een biologische rode wijn uit Côte du Rhône –  Frankrijk gemaakt van Carignan, Grenache -en Syrah druiven.

cotedurhone-2
Côtes du Rhône la Gerbaude 2014 – Domaine Alary

Al in 1692, toen Lodewijk XIV aan de macht was, vestigde de familie Alary zich in Cairianne waar zij wijn produceerden. Het wijnhuis Domaine Alary kent een rijke geschiedenis die tegenwoordig wordt voortgezet door Dennis Alary. Deze tiende generatie wijnmaker zet de oude traditie voort; het maken van interessante wijnen van een hoge kwaliteit. Vanaf 2009 werkt Denis volledig biologisch om naar eigen zeggen ‘gezonde en optimale druiven te kweken’. Denis laat de natuur zijn gang gaan en probeert zo min mogelijk in te grijpen tijdens het vinificatieproces.

denisalary
Denis Alary samen met zijn zoon aan het werk in de wijngaarden van Domaine Alary

Het perceel La Gerbaude bestaat uit klei –en kalkhoudende grond bedekt met rolkeien. Deze grond is schraal maar levert wijn van hoge kwaliteit. Grond die rolkeien bevat is moeilijk te bewerken maar zorgt voor een goede waterhuishouding. De stenen stimuleren drainage en verhinderen directe verdamping. In de loop van de dag slaan de stenen bovendien warmte op die ze in de nacht weer afgeven. Dit is gunstig voor het rijpingsproces van de druiven.

U vindt de De Côtes du Rhône la Gerbaude 2014 van Domaine Alary op onze wijnkaart in Zindering.  Een prachtige wijn om eens te komen proberen in combinatie met onze Brasato al Barolo die nu op onze decemberkaart staat. Meer informatie over Brasato al Barolo vindt u in de Foodblog: Brasato al Barolo. Een tafel reserveren in Zindering kan HIER.

Vond u deze blog interessant? Lees dan ook de andere blogs over wijn onder het kopje: Wijnblog.

T   0302324125
W  www.zindering.nl
S    Facebook | Instagram
A   Lucasbolwerk 24 | 3512 EJ Utrecht zind_logo-pay-of-1_rbg_2015-01

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *