Wijnblog: Côtes de Thongue Equilibre Chardonnay 2014

De Côtes de Thongue Equilibre Chardonnay 2014 is biologische witte wijn uit Languedoc – Frankrijk gemaakt van Chardonnay druiven.

cotedurhone
Côtes de Tongue Equilibre Chardonnay 2014 – Domaine de l’Argolle

In het zuiden van Frankrijk, vlakbij Béniers, vindt u Château de Margon met daaromheen de wijngaarden van Domaine de l’Argolle. In het oude koetshuis van het Château Margon bevindt zich een moderne vinificatiekelder waar deze elegante Chardonnay wordt gemaakt. De wijn wordt gemaakt volgende de ‘agriculture raisonnée’, een duurzame manier van wijnbouw dat door de Franse ministerie van Landbouw en Ecologie wordt gewaarborgd.

chateau-de-margon
Château de Margon
domaine-de-l-arjolle
De wijngaarden van Domaine de l’Argolle

De Equilibre van Domaine de l’Argolle is een lichtgeel gekleurde wijn die geurt naar heerlijke combinaties van rijpe tonen van geel fruit, frisheid en een lichte eikentoets. De wijn heeft een volle aromatische afdronk en is heerlijk als aperitief of lekker om te drinken bij kip, pasta en vette vis. In Zindering schenken we deze Côtes de Thongue Equilibre Chardonnay 2014 bij het gerecht Buratta met bloedsinaasappel, korianderzaad en laveldelolie dat u vindt op onze decemberkaart. U weet niet wat Burrata is? Lees er alles over in de Foodblog: Burrata.

Vond u deze blog interessant? Lees dan ook de andere blogs over wijn onder het kopje: Wijnblog.

T   0302324125
W  www.zindering.nl
S    Facebook | Instagram
A   Lucasbolwerk 24 | 3512 EJ Utrecht zind_logo-pay-of-1_rbg_2015-01

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *