Recept: Brasato al Barolo

Brasato al Barolo is een heerlijk wintergerecht waarbij je rundersukade laat stoven in Barolo wijn. De geuren die je keuken vullen tijdens het sudderen en smelten van het vlees zullen je ongetwijfeld even naar het mooie Piemonte – Italië transporteren. In de Foodblog: Brasato al Barolo leest u waar dit gerecht haar oorsprong vindt. Chef-kok Remco Vellinga en sous-chef Ronald van der Vlis van Zindering stellen graag dit recept voor u beschikbaar. Als u vragen heeft over het recept neem dan gerust contact met ons op. Wij wensen u veel kookplezier en horen graag wat u van het gerecht vindt!


Recept (voor 6 personen)

2 uien, gesnipperd
3 middelgrote wortels, in plakjes
4 stengels bleekselderij, in stukjes
2 verse laurierblaadjes
4-5 jeneverbessen
1-2 takjes verse rozemarijn
1 kg stooflappen
1 fles Barolo wijn
50 g boter
5 eetlepels extra vergine olijfolie
125 ml droge marsala (versterkte Italiaanse wijn: droog ofwel ‘secco’, er bestaat  demisecco; halfdroog en dolce; zoet)
2 eetlepels bloem

Doe alle groenten en smaakmakers in een kom, voeg het vlees toe en schenk de wijn erbij. Zorg dat alles onder staat. Zet het geheel minimaal tien uur in de koelkast om het vlees en de groenten te laten marineren. Verhit de helft van de boter met alle olijfolie in een braadpan met dikke bodem waar het vlees en de wijn ruimschoots in passen. Haal het vlees uit de marinade en braad het aan alle kanten even aan in de hete pan. Haal met een schuimspaan alle groenten uit de wijn en voeg ze toe aan het vlees. Schep de groenten om tot deze verkleuren. Schenk dan de wijn erbij, draai het vuur laag en doe een deksel op de pan. Stoof alles twee uur waarbij je af en toe door de pan roert en het vlees daarbij omdraait.

Schenk de marsala bij deze ‘stufato’ en warm hem enkele minuten mee. Haal het rundvlees uit de pan en leg het op een snijplank. Haal de jeneverbessen en de laurierblaadjes uit de pan en pureer de groenten en de wijn in de blender. Smelt de rest van de boter in een steelpan. Bak de bloem enkele minuten mee zonder dat het bruin wordt. Voeg de wijn-groentenpuree toe en laat alles even koken tot de saus iets indikt. Snijdt het vlees in plakken, leg het op een warm bod en schenk de zeer hete wijnsaus erover. Serveer met een mousseline van aardappel of knorselderij, of polenta. Eet smakelijk!
brasatorecept

Vond u deze blog interessant? Vindt meer recepten onder het kopje: Recepten.

T   0302324125
W  www.zindering.nl
S    Facebook | Instagram
A   Lucasbolwerk 24 | 3512 EJ Utrecht zind_logo-pay-of-1_rbg_2015-01

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *