Inspiratie: Tin Can

Een restaurant zonder chef-kok of keuken en waar de kaart bestaat uit ingeblikte zeevruchten. Dát is de formule van Tin Can, een blikvisrestaurant in Soho – London. Tin Can is een initiatief van architectenbureau Al_A en blijft zes maanden open. Hun inspiratie komt van een oud hengelsportzaakje in Lissabon dat werd omgebouwd tot een piepklein restaurantje waar gasten enkel ingeblikte vis konden kopen. Het inspireerde AL_L tot dit pretentieuze project: fijnzinnige architectuur integreren in een restaurant dat de beste visconserven ter wereld serveert. Het zoeken van deze conserven bleek een enorme opgave, het zijn namelijk allemaal beperkte oplages en de blikjes zijn niet te koop in de supermarkt. De architecten creëren een prachtig contrast tussen de gekleurde blikjes en het sobere zwarte interieur.

tincan
Prachtig vormgegeven blik-art
tincan1
De gevel van Tin Can in London
tincan3
Minerva filetes
tincan4
Los Peperetes
tincan5
Eet smakelijk!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.